Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 1:3Liberec podruhé prohrál, ve druhém kole nestačil na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Treille 0 : 1
45. Hunkes 1 : 1
46. Hruška 1 : 2
58. Krenželok 1 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli ve druhém extraligovém kole na domácím ledě s Vítkovicemi 1:3 a stále tak čekají na premiérový bodový zisk v sezoně. Ostravští si naopak připsali připsali druhou výhru. Domácím se jistého Štěpánka podařilo překonat jen jednou zásluhou Hunkese, hosté se radovali třikrát, když se prosadili Treille, Hruška a Krenželok.

Článek

Utkání začalo velkou šancí Vítkovic. Nahození Hubáčka z pětadvacáté vteřiny zastavila až tyčka za Fikrtem, což potvrdil po dlouhém rozhovoru s hlavním i videorozhodčí. Poté převzali iniciativu domácí a několikrát prověřili Štěpánka.

I mladému brankáři poté pomohla tyč, kterou ve dlouhé přesilovce Liberce pět na tři rozezvonil Nedvěd. Jinak se ale početní výhody ani jednomu mužstvu příliš nedařily. Když v 17. minutě po přesném pasu Bartoviče přestřelil zblízka branku Derner, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

V úvodu prostřední třetiny měli Bílí Tygři k dispozici druhou, více než minutu dlouhou, přesilovku pět na tři, ani v ní ale recept na jistého Štěpánka nenašli. Hosté pak zahrozili akcí Štefanky a Szturce, i Fikrt byl ale pozorný.

První branka padla ve 30. minutě a postaral se o ní vítkovický útočník Treille, který pohotově dorazil střelu Sičáka od modré. Domácí se snažili odpovědět, ale pokusy Duška a Nedvěda gólman hostí pokryl, stejně jako svižnou střelu Bartoviče. Když už ho v závěru druhé dvacetiminutovky prostřelil od modré Moravec, pomohla mu opět tyč.

Třetí část začala velkým náporem Libereckých, který korunoval ve 45. minutě Hunkes, jehož nahození od modré skončilo za Štěpánkem. Vyrovnaný stav ale vydržel jen 49 vteřin, pak totiž zaváhání domácí obrany potrestal Hruška, který zblízka prostřelil Fikrta. K druhému dorovnání skóre měl blízko Bartovič, jeho pokus z úhlu ale opět skončil na brankové konstrukci.

Když se neujaly ani rány Rýgla a Nedvěda v početní výhodě Severočechů, radovali se hosté. Na 1:3 upravil Krenželok, který z úhlu poslal za brankovou čáru sraženou střelu Štefanky. Domácí v závěru zkusili ještě hru bez brankáře, ta už ale další změnu stavu nepřinesla. Nový kouč Liberce Kalous tak stále čeká na premiérovou výhru svých svěřenců.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Hunkes (Klimenta) - 30. Treille (Sičák, Štefanka), 46. R. Hruška (Varaďa), 58. Krenželok (Štefanka, Treille). Rozhodčí: Jebavý, Pešina - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 4720.
Liberec: Fikrt - Čakajík, Rýgl, Derner, Hunkes, Jareš, J. Moravec, Holub - Podkonický, P. Nedvěd, Hlaváč - Víšek, Plodek, Bartovič - Špaček, V. Nedorost, Klimenta - Blatný, Dušek, Ondřej - Vantuch. Trenéři: Kalous a Pešán.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka, Rehák - Varaďa, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Krenželok, Štefanka, Treille - Strapáč, Sturcz, Kvapil - Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: