Hlavní obsah

Liberec sráží výpadky, Modrý už není kapitánem

LIBEREC

Proniknout aspoň na desáté místo v tabulce, které zaručuje předkolo play-off, se stále nedaří hokejistům Liberce. Velkou šanci polepšit si bodově promarnili i v nedělním duelu s Plzní (3:4).

Článek

„Pro výpadek ve druhé třetině není vysvětlení. Sám ho hledám a hráčům jsem po utkání velice důrazně sdělil, že veškerá snaha ze závěru, kdy doslova padali po hubě, přišla vniveč. Je to v jejich hlavách,“ posteskl si trenér Filip Pešán.

Poté, co se s týmem pro zbytek sezóny rozloučil brankář Milan Hnilička, připadla role jedničky mezi tyčemi Michalu Fikrtovi. „Myslím, že i proti Plzni odvedl svoji práci. Za žádný gól nemohl. Naopak mu můžeme vděčit, že rozdíl ve skóre nebyl ještě větší,“ řekl kouč. Dvojkou byl v neděli Stejskal, povolaný z farmy v Benátkách nad Jizerou. „Snažíme se navázat kontakty s některými dalšími brankáři, kteří by splňovali extraligová kritéria,“ naznačil kouč.

Modý už není kapitán, prý má ultimátum

Nejasná je budoucnost libereckého obránce Jaroslava Modrého, který měl od vedení Bílých Tygrů údajně ultimátum ohledně svého setrvání v mužstvu. „Je to interní záležitost klubu a nemám mandát se k těmto věcem vyjadřovat,“ uvedl Pešán.

Modrý se vzdal i kapitánské funkce. „Sám byl nespokojen s vlastním vystupováním a prohlásil, že by nerad týmu škodil. Proto položil céčko na stůl, aby se mohl soustředit na svůj výkon,“ sdělil trenér.

Role zastupujícího kapitána se ujal další obránce Valdemar Jiruš: „Jde jen o dočasné řešení. Až skončí disciplinární trest Petru Nedvědovi, budeme to znovu probírat a nejspíš tahle pozice připadne Petrovi.“

Reklama

Související témata: