Hlavní obsah

Liberec v divokém zápase znovu zdolal Slavii, Vítkovice si smlsly na Zlínu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v předehrávaném utkání 47. kola Tipsport extraligy na ledě pražské Slavie 6:5 po samostatných nájezdech. Bílí Tygři uspěli proti sešívaným i počtvrté v sezóně a v tabulce poskočili na desátou pozici. V dohrávce 34. kola uspěly Vítkovice na ledě Zlína 3:0 a vyhrály pátý zápas v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký obránce Jakub Čutta (vpravo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Divoký zápas odehráli hokejisté Liberce, kterým kvůli zranění třísel chyběl kapitán Nedvěd, a domácí Slavie. Červenobílí se ujali vedení po brance Růžičky a vzápětí měli k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Tu ale nevyužili a Severočeši trestali - v početní výhodě se prosadili Gřegořek a Čutta. V první třetině nakonec padly čtyři góly - v další početní výhodě vyrovnal na 2:2 střelec Bednář.

První polovina druhé třetiny patřila Bílým Tygrům, kteří po brankách Vlacha, Bulíka a Bartka odskočili soupeři na rozdíl tří gólů. Ani to ale Libereckým nestačilo k pohodlnému vítězství. Jako už několikrát v sezóně svěřenci Pavla Hynka ztratili vysoké vedení. Po pátém inkasovaném gólu vystřídal Furcha v bráně Slavie Svoboda a ze hry ani jednou neinkasoval. Jeho spoluhráči se zvedli a pět minut po začátku třetí třetiny Žejdl vyrovnával na 5:5.

Napínavý zápas nakonec doputoval až do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl slovenský kanonýr Bartek. Liberec porazil Slavii i počtvrté v sezóně, potřetí přitom až po samostatných nájezdech. Severočeši v O2 areně přerušili sérii pěti porážek na venkovních kluzištích.

Vítkovice ve Zlíně ani jednou neinkasovaly

Ve fazóně hrající Vítkovice šly do vedení na zlínském ledě už po devíti minutách, když se v přesilové hře prosadil střelou mezi brankářovy betony Burger. Hostům se navíc podařil dokonalý gól do šatny, když se pouhou vteřinu před koncem první třetiny prosadil Húževka.

Autor úvodního zásahu duelu Burger měl prsty i v třetí brance Vítkovic. Zpoza brány přihrál mezi kruhy najíždějícímu Kucserovi, který se při avizovaném vyloučení domácích trefil přesnou střelou do šibenice. Zlín i Vítkovice potvrdily svoje série. Zatímco Berani před vlastním publikem počtvrté za sebou nebodovali, Ostravané vyhráli i pátý zápas po návratu ze Spenglerova poháru a v tabulce se posunuli na pátou příčku.

Hokejová Tipsport extraliga
Dohrávka 34. kola:
Zlín - Vítkovice 0:3
Branky: 9. Burger, 20. Húževka, 37. Kucsera.
Předehrávka 47. kola:
Slavia - Liberec 5:6 po sam. náj.
Branky: 5. Vl. Růžička ml., 17. Bednář, 32. Tomica, 42. Krenželok, 45. Žejdl - 12. Gřegořek, 14. Čutta, 26. J. Vlach, 28. Bulík, 31. Bartek, rozh. náj. Bartek.

Reklama