Hlavní obsah

Liberecký Kalous má už o sestavě Bílých Tygrů jasno

LIBEREC

Na jaře hokejisté Liberce sehráli důstojnou roli v extraligovém play-off. A navázat na loňské čtvrté místo po vyřazovací části se pokusí Bílí Tygři i v novém soutěžním ročníku. Dobře ale vědí, že nemalé ambice mají i jejich soupeři. Proto přikládají velký důraz už začátku sezóny, kdy sice odstartují doma, ale pak je čekají čtyři zápasy na ledě soupeřů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér libereckých hokejistů Jiří Kalous

Článek

„Příprava proběhla podle plánu, který jsme si stanovili. Dařilo se nám ho dodržet. Poslední zápas před ligou hrajeme v pátek na Slavii, což bude dobrá prověrka,“ podotýká trenér Jiří Kalous.

„Co se týče výsledků, nejsou pro nás až tak podstatné. Ale vyskytly se pasáže ve hře, kdy jsem byl příjemně překvapen. Na druhou stranu se objevila k řešení spousta věcí, spojená třeba s příchody nových hráčů. Chvíli trvá, než si zvyknou na tým, a to je stav, na kterém musíme pracovat. Beru to ale jako standardní záležitost, která k hokeji patří,“ zamýšlí se kouč.

Jak vidí změny v kádru? „Některé odchody nás hodně bolely z herního hlediska a tudíž momentálního oslabení kádru. Ať už to byl Milan Bartovič a jeho přestup do Ruska. Stejnou cestu zvolil i Václav Nedorost. Přesto si myslím, že jsme našli adekvátní náhradu v Jaroslavu Kudrnovi, Miloši Hořavovi a Tomáši Vakovi. Jsou to posily se známkou kvality. Potvrdili to už v přípravě a věřím, že se stejně prosadí i v extralize,“ glosuje Kalous přesuny v sestavě.

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvědfoto: ČTK/Radek Petrášek

Jasno má i o obsazení brankářského postu. „Máme dvojici Marek Pinc-Tomáš Vošvrda, ale Pinc začne jako jasná jednička,“ netají trenér, že spoléhá na zkušeného gólmana.

Obránce Štich na operaci

A Kalous už tuší, v jakém složení jeho tým vyrukuje do extraligových bojů. „Pokud na poslední chvíli nedojde k nějakému zranění, nastoupíme v sestavě, jakou už nosím v hlavě. Jediným problémem v přípravě bylo zranění obránce Davida Šticha. Má utržené kloubní pouzdro. Šel na důkladné vyšetření a čeká na operaci v Motolské nemocnici v Praze. Nevíme, na jak dlouhou dobu se dá odhadovat jeho absence. Do začátku soutěže jdeme s devíti obránci,“ vykládá trenér.

Liberec by chtěl hrát hlavně vítězný hokej. „Zajímají nás samozřejmě vítězství a věřím, že se nám podaří naplnit přání fanoušků. Chceme mít co nejdelší sezónu, ale nechci to zakřiknout,“ dodává Kalous.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články