Hlavní obsah

Liberecký Kalous na Růžičku nevyzrál

LIBEREC

Dlouhá léta spolu stáli na střídačce hokejistů Slavie, s níž získali dva mistrovské tituly. Ještě letos na jaře ji společně dovedli do finále play off. Ve včerejším duelu v Liberci se poprvé v extralize postavili domácí trenér Jiří Kalous a kouč Pražanů Vladimír Růžička proti sobě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Kalous

Článek

Někdejší slávistický asistent, který nyní velí libereckému mužstvu, na svého bývalého šéfa z týmu vicemistra nevyzrál. Růžičkovi svěřenci rozhodli o vítězství čtyřmi góly ve druhé třetině. Liberec prohrál počtvrté v řadě.

„Po druhé části mi bylo mizerně a byl jsem frustrován. Doplatili jsme na nedisciplinovanost a dopustili jsme se hrubých chyb,“ lomil rukama Jiří Kalous. „Mým úkolem je dostat do hráčů určité věci a musím říci, že se mi to nepovedlo. Soupeři jsme nabídli šance sami. Kluci si to musí srovnat v hlavách. Není možné, aby sehráli slušnou první a třetí třetinu a prostřední dějství úplně vypustili. Bohužel nás nepodržel ani brankář Fikrt,“ líčil liberecký trenér.

Jak ven z krize? „Tenhle oříšek musíme rozlousknout. Pokud hráči nebudou plnit pokyny, bude třeba něco udělat. Škála prostředků je širší a ještě si to promyslíme,“ dodal Kalous.

Hrdinou zápasu byl autor dvou gólů Slavie Roman Červenka: „Potřebovali jsme tři body jako sůl stejně jako Liberec. Jsem rád, že nám to tam napadalo. V závěru jsme si už výsledek pohlídali, i když domácí se snažili o snížení.“

Reklama

Související témata: