Hlavní obsah

Litvínov dokázal po debaklu v Liberci porazit Karlovy Vary 4:2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova se dokázali vzpamatovat po nedělním debaklu 1:10 v Liberci a v úterním utkání 44. kola zdolali doma Karlovy Vary 4:2. Dvěma góly rozhodl o úspěchu Chemopetrolu v jubilejním 40. podkrušnohorském derby Daniel Branda.

Článek

Domácí začali poměrně rázně a na karlovarského gólmana Mensatora se valil útok za útokem. Energie odolávala do 11. minuty, kdy v závaru před brankou Reichel doslova dotlačil kotouč za Mensatorova záda. Za šest minut nejdříve stálo při karlovarském brankáři štěstí při teči Kopeckého, jenže za okamžik už jej napodruhé překonal Sklenička a poslal Litvínov do dvoubrankového vedení. Minutu před přestávkou se tečí Nikolovovy střely prosadil Branda.

Do druhé části nastoupil do karlovarské svatyně místo Mensatora Sáblík, navíc Západočeši ožili a Litvínov trestuhodně prohospodařil náskok. Hostům se podařilo hned v úvodu proměnit přesilovou hru a Dobroň snížil na 1:3. Přesně po šesti minutách hry se rozvlnila síťka za Hüblovými zády znovu a opět při přesilovce hostí. Po Řezníčkově střele se z ostrého úhlu trefil Skladaný. Pak domácí přepustili pole západočeskému celku a jen díky štěstí a dobrým zákrokům gólmana Hübla se skóre neměnilo.

Poslední dějství pak znovu přineslo rušný hokej na obou stranách. Stav se však neměnil až do poslední minuty, kdy se po Jenáčkově střele šťastně trefil Branda. Sudí Rejthar se sice ještě jel poradit s videorozhodčím, ale po chvíli nekompromisně ukázal na středový kruh a branku uznal.

Chemopetrol Litvínov - Energie Karlovy Vary 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Reichel (Kubinčák), 17. Sklenička (Kopecký), 19. Branda (Nikolov), 60. Branda (Jenáček) - 21. Dobroň, 27. Skladaný (Řezníček). Rozhodčí: Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 2933.
Litvínov: J. Hübl ml. - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Skuhrovec, Nikolov, Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Jenáček, Branda, Benda - Trávníček, Lukeš, Jánský - Bednařík, Kopecký, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Karlovy Vary: Mensator (21. Sáblík) - Duben, Dobroň, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Mudroch, Ustrnul, Brňák - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Skladaný, Pech, Dvořák - Tvrdek, Straka, Milan Procházka - Zaťovič, Chrenko, Gálik. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: