Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 3:2Loginov v nájezdech rozhodl o výhře Varů nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Starý 0 : 1
33. Loginov 1 : 1
33. Špirko 1 : 2
38. Kumstát 2 : 2
65. Loginov 3 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů udolali ve 42. extraligovém kole Pardubice 3:2 v samostatných nájezdech. Západočeši při vývoji skóre vyrovnaného utkání tahali za kratší konec a museli dotahovat, ale jediným úspěšným exekutorem během série samostatných nájezdů byl jejich obránce Alexander Loginov.

Článek

Domácí Energie i hosté z Pardubic začali obezřetně s cílem neudělat chybu. Nic na tom nezměnily ani první dvě přesilové hry Západočechů. Energetici při nich brankáře Haška prakticky neohrozili. Z opatrné první desetiminutovky vybočily pouze šance hostujících Sýkory, Nakládala a zejména ta Cetkovského, kterou Mensator výtečným skluzem zlikvidoval. Skóre se neměnilo ani po šanci Koláře v poslední minutě úvodního dějství.

Druhá dvacetiminutovka začala z obou stran v mnohem ofenzivnějším stylu. Domácí Zjuzin byl během krátké doby mezi 23. a 25. minutou dvakrát vyloučen, Eaton sevřel Energetiky v jejich obranném pásmu, ale Mensator ve spolupráci s obětavostí obránců uhájil čisté konto. Ve 30. minutě se však Východočeši přece jen dočkali. Koukal poslal nahrávku na Starého a ten bez přípravy bombou pod horní tyčku domácí branky otevřel skóre.

Západočeši s odpovědí nečekali dlouho. Ve 33. minutě při vyloučení Rákose vypálil od modré čáry Němec a Hašek si puk levým betonem srazil za brankovou čáru. Branka byla nakonec připsána obránci Loginovovi. Za 22 vteřin však opět vedly Pardubice. Střelu Pineaulta sice Mensator vyrazil, ale dojíždějící Čutta si puk srazil do branky. Gól si v tomto případě připsal na konto Špirko.

Ofenzivní podívaná pokračovala i ve třetím dějství, což s povděkem kvitovali i fanoušci ve slušně zaplněné hale. Ve 41. minutě se zcela sám před brankou hostí ocitl Kumstát, ale Hašek pravým betonem jeho střelu vytěsnil. Stejnou mincí ihned oplácel na druhé straně Starý, ale i jeho samostatný nájezd Mensator zlikvidoval. Brankáři byli ozdobou celého utkání, což potvrdili při dalších šancích Skladaného a Sýkory.

Velkou příležitost rozhodnout zápas měli Východočeši při přesilové hře v 55. minutě, přes obrovský závar v obranném pásmu domácích ovšem Mensatora překonat nedokázali. Třetí ze čtyř vzájemných zápasů v základní části probíhající sezony tak dospěl do prodloužení.

I v nastaveném čase byli gólmani v pravý čas na svých místech. Hašek potvrdil svoji kvalitu při stoprocentní šanci Skuhravého. Zápas dospěl k samostatným nájezdům, jež rozhodl hned při prvním pokusu obránce Loginov střelou mezi Haškovy betony. Za domácí byli poté neúspěšní Melenovský a Němec, za hosty Koukal, Špirko a Kolář I.

HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Loginov (Němec), 38. Kumstát (Skuhravý, Němec), rozhodující samostatný nájezd Loginov - 30. Starý (Koukal, Kolář I), 33. Špirko (Pineault). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 4224.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Zjuzin, Kristek, Hřebejk - Hluchý, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: Hašek - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, MacKenzie - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - Klejna, Kousal, Rákos. Trenéři V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: