Hlavní obsah

Sparta - Liberec 2:3Mistr je na pokraji vyřazení, Tygry dělí jediná výhra od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Podkonický 0 : 1
39. Sivek 1 : 1
44. Čermák 1 : 2
45. Nedorost 1 : 3
54. Štrba 2 : 3

PRAHA

Hokejisté Liberce míří mílovými kroky za postupem do semifinále play-off. V pátek dokázali vyhrát na ledě pražské Sparty 3:2, když ve třetí části hry dokázali během necelé minuty dvakrát skórovat. Tygři tak v sérii vedou už 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu mezi nejlepší čtveřici. Definitivní krok mohou udělat už v sobotu, kdy je na programu čtvrté pokračování.

Článek

V brance Sparty se již objevil Tomáš Duba, který vyléčil prodělanou virózu. Od úvodních minut se začalo hrát zostra, oběma stranám nechybělo nasazení. První nebezpečný moment nastal na konci šesté minuty, Podlešákovu střelu však skryl v lapačce Pinc. Do nadějné pozice se probíjel Netík, těsně před zakončením mu ale dojíždějící obránci nadzvedli hůl a sparťanský rychlík tak nestihl ideálně zakončit.

Sparta si postupně vybudovala územní převahu, v dobrých šancí ale na libereckém brankáři ztroskotali Ton s Netíkem. Liberec se poprvé osmělil v polovině třetiny, obránce Kočí svým pokusem jen těsně minul Dubovu pravou tyč. Při následném oslabení ujel domácím bekům Víšek, trefil ale jen masku sparťanského obránce. V 18. minutě vytáhl Duba první exkluzivní zákrok, když na něj střelou zblízka znovu nevyzrál Víšek.

V dvacáté třetí minutě měl na hokejce první gól zápasu sparťan Vaic, v tisíciprocentní šanci ho ale neuvěřitelným tygřím skokem vychytal Pinc. Domácí v té době stupňovali svůj tlak, jejich snaha ale narážela na skvělého Pince. Liberecký čaroděj uplatnil svou magii i v 28. minutě, kdy už domácí zvedali ruce nad hlavu, střelu Hlinky ale na poslední chvíli na brankové čáře zachytil.

Rozhodující dvě trefy nedělila ani minuta

Po hluchým minutách dali o sobě věřit i Tygři, Blatného střele ale skončila na Dubově masce. V 33. minutě při přesilové hře sice ještě Bartovič bekhendovým pokusem branku netrefil, pouhou vteřinu po vypršení výhody už ale šli Liberečtí do vedení. Vyraženou střelu vrátil za Dubova záda pohotovou dorážkou Podkonický. Spartě se ještě před koncem druhé části hry podařilo vyrovnat. Tabaček našel přesným pasem přes celé kluziště Sivka, který střelou mezi Pincovy betony srovnal na 1:1.

V úvodu třetího dějství se do dobré příležitosti dostal Melichárek, liberecká obrana ale jeho pokus zablokovala a Pinc tak nemusel zasahovat. V 45. minutě zmařil domácí příznivce liberecký kapitán Čermák, který při přesilové hře vyslal z nulového úhlu střelu na Dubovu branku. K překvapení všech puk po Jerofejevsově teči doputoval za brankovou čáru. O necelou minutu později navíc Tygři odskočili už na rozdíl dvou branek, na 3:1 zvyšoval tvrdou ranou Václav Nedorost.

Domácí střídačka si okamžitě vyžádala oddechový čas, kýžený efekt ale nepřicházel. Domácí se přes precizní obranu Liberce dostávali do šancí s velkými obtížemi. Ke snížení jim ale pťe minut před vypršením šedesáté minuty pomohla přesilovka, ve které Melichárkovu přesné tečoval Štrba. Spartu gól povzbudil, vynnutila si drtivý tlak, k vyrovnání jí ale nepomohla ani hra bez brankáře.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Sivek (Tabaček), 55. Štrba (Melichárek)  - 34. Podkonický (L. Čermák), 45. Čermák, 46. V. Nedorost (Pabiška). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:7, navíc Štrba (Spa.) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 10 296.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cook, Černošek, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Štrba, M. Hlinka - Melichárek, Langhammer, Vaic - Dragoun, Podlešák, Hromas. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Derner, Zíb - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Kašpařík, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: