Hlavní obsah

Mohli jsme mít o dva body více, litoval liberecký brankář Schwarz

Chomutov

Při absenci zraněného gólmana Jána Lašáka nese tíhu zodpovědnosti v brance libereckých hokejistů Marek Schwarz. Odchytal i uplynulé tři zápasy Bílých Tygrů v Tipsport xtralize na ledě soupeřů v rychlém sledu po sobě. A Severočeši v nich pokaždé bodovali. „Ale mohli jsme mít o dva body více,“ zamyslel se Schwarz v rozhovoru pro Sport.cz po utkání v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Marek Schwarz.

Článek

Jak berete svou nynější pozici v liberecké sestavě?

Jsem rád, že mohu být v bráně a snažím se odvádět maximum. Vím ale, že dostávám příležitost na úkor Janko Lašáka, který marodí. Nikomu zranění nepřeji. Sám jsem si to prožil minulý rok a není to nic příjemného.

Nezaskočila vás termínová listina se třemi starty venku v řadě?

Ani ne. V sezóně jsem se už nacestoval dost po republice s prvoligovými Benátkami nad Jizerou, takže mi putování s Libercem až tak výjimečné nepřijde.

V liberecké obraně chybějí někteří stabilní hráči. Je to velké oslabení?

Početní ztráty jsou znát. V Chomutově navíc nedohrál Derner. Defenzivu nám doplňují šikovní kluci z Benátek, kteří jsou rozehraní z první ligy. S jejich zapojením do libereckého áčka by neměl být problém.

Jak hodnotíte zápasy na Spartě a v Chomutově?

V obou jsme získali po bodu. Je to málo. Těžko říci, kde jsme byli k vítězství blíž. Oba zápasy byly z naší strany zvládnutelné. Měli jsme ale trošku smůlu. Nejsme spokojení. Máme silný tým a nesmíme se nechat rozhodit. Spíš nás to musí jen posílit, abychom příště vyhráli.

Co rozhodlo na ledě Pirátů?

Sahali jsme po třech bodech. Ale utkání dospělo do prodloužení a v něm se prosadil chomutovský Roman Červenka. Znám jej, vím, jak zakončuje. První střelu jsem vyrazil, ale puk se vrátil znovu k němu a přímo na jeho hokejku.

Reklama

Související témata: