Hlavní obsah

Necítím se dobře, nevyužívejte mě, prosil Jágr spoluhráče. Pardubice pak smetl čtyřmi body

Na tento zápas upínali pozornost snad všichni hokejoví fanoušci. Sedm hráčů ze zámoří v akci. Nakonec nad všemi jasně vyčnívali Tomáš Plekanec s Jaromírem Jágrem, kteří shodně zaznamenali čtyři kanadské body. Díky úderné elitní formaci porazilo Kladno mistrovské Pardubice 6:3. „Moc dobře jsem se necítil. Spoluhráčům jsem říkal: Moc mě nevyužívejte,“ říkal po parádním večeru Jágr, autor branky a třech asistencí.

Článek

Pražskou O2 arenu jste znovu naplnili, navíc jste Pardubice zdolali. Musíte být nadmíru spokojený, ne?

Pro diváky to jistě musel být zajímavý zápas, hrál se hodně otevřený hokej. Já osobně jsem se ale moc dobře necítil. Spoluhráčům jsem říkal: Moc mě nevyužívejte! A to samé slyšeli i od Tomáše Plekance. Asi je to tím, že zápasy jdou rychle za sebou, hraje se na velkém kluzišti a naše pětka na ledě stráví kolem pětadvaceti minut. Hlavně zkraje nejsou nohy tak silné, zlepšuje se to až v průběhu zápasu.

I tak jste si ale připsal čtyři body. Každý si tedy říká, jak to bude vypadat, až se budete cítit skvěle?

Musíme ještě koupit nějaké ofenzivní hráče, abychom gólů dávali víc. Pak se do toho dostaneme (směje se).

Ačkoli jste po dvou třetinách měli k dobru dvoubrankový náskok, v té třetí jste stále hráli aktivní útočný hokej. To jste opravdu neuvažovali o bránění výsledku?

V Evropě jsou menší hřiště, kde je spousta šancí, Pardubice navíc hrají otevřený hokej. Máš dvě možnosti. Buď se budeš bránit a čekat, jestli gól dostaneš, nebo musíš soupeře atakovat. O to jsme se celý zápas snažili. Proto výsledek není 2:1, ale 6:3.

Pardubice prý před zápasem přemlouvaly Dominika Haška, aby za ně chytal. Není vám líto, že to nevyšlo?

Ani ne, když jsme vyhráli. Bůhví jak by to vypadalo... Když se Dominik kousne, možná bychom 0:3 prohráli. Jsem rád, že na to nekývl (znovu se směje).

Do pražské O2 areny znovu dorazilo přes patnáct tisíc fanoušků a atmosféra byla výtečná. Neuvažujete o tom, že byste v Libni odehráli ještě další zápasy, když tam hokej tak táhne?

Ono to není jednoduché. Musíte najít volný termín, domluvit se se soupeřem, aby vám vyhověl. Vůbec není pravda, že O2 arena je nevyužitá. Tento i příští měsíc jsou hodně nabité. Tenisový Fed Cup, Lev v KHL, Slavia, koncert Jennifer Lopez... A k tomu najít mužstvo, které je populární, aby na něj lidi přišli.

Což by ale brněnská Kometa a Plzeň splňovaly...

Všechno bude záležet na tom, jak dlouho potrvá výluka v NHL. Pokud budeme my i Brno pokračovat v dobrých výkonech, mohl by to být atraktivní zápas o první místo. A všichni víme, jak výborné fanoušky Brno má. Byl by to výborný hokej.

A Plzeň?

Ta zbrojí, nakupuje hráče. Zbrojit musíme i my. Je šance, že se nějaký super hráč objeví. V Americe jsou k dispozici, chtějí hrát. Jedinou otázkou je, jak který klub hodlá investovat. My co vyděláme, hned investujeme. Výluka podle mě hned tak zase nebude, a tohle je pro diváky i nás hokejisty jedinečná šance si užít krásný hokej.

Čekáte tedy, že pokud se NHL brzy nerozběhne, extraligu mohou obohatit další zámořské hvězdy?

Hráči by to toho určitě rádi šli. Jediný problém je, že všichni vynikající hokejisté mají dlouholeté kontrakty. Sumy na jejich pojistky jsou proto obrovské. Nevěřím tomu, že je hodně mužstev, které si je mohou dovolit zaplatit. Většina z hráčů navíc nepůjde do neznáma, spíše se vydají do Švýcarska nebo Německa. Myslím si však, že nějaké hvězdy se tu objeví.

Bylo vidět, že si utkání užíváte. Například Tomáše Plekance jste si dobíral, když se z reproduktorů ozvala písnička od jeho manželky Lucie...

Tomáš si to vybrečel a doufám, že za to zaplatí (smích). Je to show, jaká má být. Mně se to hrozně líbí. Je vidět, že i Kladeňáci dovedou v O2 areně udělat výbornou show. Nevěřím tomu, že by se dneska našel fanoušek, který by nebyl spokojený.

A když vám hráli "Jsi prostě nejlepší" od Leška Semelky?

Doufám, že příště přijde naživo!

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Zlín 52 158 : 137 94
2 Slavia 52 138 : 111 94
3 Plzeň 52 160 : 131 89
4 Třinec 52 196 : 159 86
5 Sparta 52 171 : 149 86
6 Litvínov 52 162 : 148 83
7 Kladno 52 142 : 146 77
8 Budějovice 52 135 : 149 76
9 Vítkovice 52 141 : 151 75
10 Pardubice 52 155 : 161 73
11 Brno 52 149 : 158 72
12 Karlovy Vary 52 133 : 148 67
13 Liberec 52 137 : 178 63
14 Chomutov 52 127 : 178 57

Reklama