Hlavní obsah

O obratu Slavie rozhodlo procitnutí Bednáře s Červenkou

PRAHA

Právě na nich už zpravidla záleží, zda se hokejové Slavii bude dařit či ne. Jaroslav Bednář a Roman Červenka jsou pro tým Vladimíra Růžičky nepostradatelní a dokázali to i ve čtvrtfinále play-off proti Vítkovicím. V posledních třech zápasech série se rozjeli tak, že byli k nezastavení a právě jejich výkony vytáhli mistra od hrozby vyřazení k postupu do semifinále.

Článek

"Ve Slavii se chytli Červenka s Bednářem, kteří hráli výborně a vzali odpovědnost na sebe. Ti se postarali o otočení série," přiznal i trenér vyřazených Vítkovic Alois Hadamczik. "Určitě je tihle dva dotáhli do semifinále. Bohužel jsme je neuhlídali a oni dokázali, že jsou to opravdu skvělí hráči," dodal útočník Marek Kvapil.

Jen v posledních třech utkáních si Červenka a Bednář připsali sedm, resp. šest kanadských bodů za góly a přihrávky. Oběma se přitom na začátku série nijak zvlášť nedařilo. Ne že by zklamali, ale Červenka měl během prvních čtyř zápasů bilanci dvou gólů a jedné přihrávky a kanonýr Bednář dokonce marně čekal na první branku. I proto Slavia prohrávala 1:3 na zápasy.

Vše se ale zlomilo v pátém zápase v Praze, kdy si Bednář připsal dva góly včetně vítězné trefy na 4:3 a Červenka měl gól a asistenci. V šestém duelu pak Červenka zničil domácí Vítkovice hattrickem a v pondělí se po Bednářově přihrávce postaral o vítěznou trefu v celé sérii. "Bedýnka mi to dal super. V pravou chvíli a přesně na hůl. To kdybych nedal, tak by to bylo špatný," komentoval po zápase svůj gól.

"Klíčový byl už ten šestý zápas ve Vítkovicích. Tam jsme předvedli výborný výkon a to nás posunulo malinko výš, než byli Vítkovičtí," myslí si Jaroslav Bednář. Ten je přesvědčen o tom, že otočení série Slavii ještě posílí v dalších zápasech. "Pomůže nám to psychicky. Teď už víme, že nemůžeme žádné zápasy podcenit musí se hrát od začátku až na doraz," dodal.

Reklama

Související témata: