Hlavní obsah

Obránce Richter v Pardubicích končí, hledá si nové angažmá

PARDUBICE

Hokejový obránce Martin Richter předčasně skončil v Pardubicích a hledá si angažmá. Mistr světa z Hannoveru z roku 2001 přišel do kádru Moelleru v létě po působení na farmě New Yorku Rangers v Hartfordu, podepsal smlouvu na tři roky, ale na východě Čech nenaplnil očekávání.

Foto: PRÁVO

Martin Richter na archivním snímku

Článek

"Martin Richter nebude pokračovat v Pardubicích. Vypadl ze sestavy a po zranění se do ní nevrátil," řekl po středečním utkání s Vítkovicemi oficiálním internetovým stránkám klubu generální manažer Zbyněk Kusý. Zatím není jasné, kam devětadvacetiletý zadák zamíří. "Ve hře je jeden český a jiné zahraniční kluby," připojil Kusý.

V 17 zápasech si Richter připsal jednu asistenci. Na kontě má 12 záporných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách, čímž je nejhorší v týmu.

"Občas se ale stává, že navrátivší hráč ze zámoří nenaplní představy. To se holt stane. Takový návrat není nikdy jednoduchý," navázal Kusý. "Takový je holt hokejový život. Martinovi nebudeme bránit v získání nového angažmá."

Richter nastoupil naposledy 28. října v 17. kole při domácí prohře s Třincem 4:5, pak vypadl kvůli zranění a potom se už připravoval jen s pardubickými juniory. Pardubice získaly v úterý na měsíční hostování beka Angela Nikolova z Plzně, který už nastoupil při středečním vítězství nad Vítkovicemi 4:3.

Podle dalšího vývoje situace úřadujícího vicemistra, který je v současné době dvanáctý, se podle Kusého nedají vyloučit další změny v mužstvu. "Ale je složité je specifikovat," dodal.

Reklama

Související témata: