Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 8:2Pardubice rozstřílely Litvínov, narazí na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Hübl 0 : 1
28. Kolář 1 : 1
33. Zohorna 2 : 1
35. Ručinský 2 : 2
39. Buchtele 3 : 2
41. Píša 4 : 2
43. Starý 5 : 2
46. Kolář 6 : 2
49. Koukal 7 : 2
58. Kolář 8 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v 52. extraligovém kole Litvínov vysoko 8:2 a dali tak zapomenout na nepřesvědčivé výsledky z poslední doby. Hattrickem se na vítězství podílel útočník Jan Kolář, jenž navíc přidal i jednu asistenci. Východočeši tak uhájili třetí příčku před dotírajícím Libercem a narazí ve čtvrtfinále na Vítkovice, které proklouzly do šestky v posledním kole na úkor Zlína.

Článek

Domácí, kteří potřebovali v utkání získat alespoň bod k jistotě třetího místa, přitom nezačali vůbec dobře. V úvodní části produkovali Pardubičtí hokej plný nepřesností, Litvínov byl útočnější, vysunutou obranou nutil domácí hráče k nepřesným přihrávkám a měl většinu hrací doby převahu. Hynkův soubor se nemohl prosadit a tak se Volke v brance Vervy dost nudil.

Pardubičtí přečkali minutové oslabení tři na pět a probudili se až v samotném závěru, kdy si před litvínovskou brankou vytvořili pěkné šance zásluhou Radila a Buchteleho. Při skrumáži před Volkem odpískali sudí faul Kousalovi a hosté 22 vteřin před koncem první třetiny dokázali využít přesilovou hru. Od modré se trefil Viktor Hübl, jehož střela prosvištěla shlukem hráčů před Růžičkou. Pardubický hráč si na trestné lavici poseděl pouhých sedm vteřin.

Ve druhé třetině provedli domácí trenéři drobné korektury v sestavě a ty přinesly oživení hry pardubického týmu. Domácí začali hrát mnohem rychleji, lépe bruslili a ve 28. minutě vyrovnali, když střelu útočníka Koláře si srazil do vlastní branky Stříteský. Hosté ale odpověděli několika rychlými protiútoky a ve 31. minutě měl obrovskou šanci Černý, jenže Růžička vytáhl jeden ze svých skvělých zákroků. O dvě minuty později Pardubice otočily skóre, když Somíkovu přihrávku před Volkeho doklepl do sítě Zohorna.

Litvínovská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a ve 35. minutě Ručinský prudkou střelou srovnal skóre. Na začátku 36. minuty došlo ke střetu obránce Koláře s Majdanem po kterém litvínovský útočník zůstal ležet na ledě a pardubický hráč byl za údajný faul kolenem vyloučen na pět minut a do konce utkání. Majdan se ve třetí třetině vrátil na led.

Domácí tým ale herní převahu v této třetině přece jen dotáhl ke třetímu gólu. Při hře čtyři na čtyři překvapil ve 39. minutě Volkeho Buchtele a do třetí části šli domácí s jednobrankovým náskokem. Ještě než Kubinčákovi vypršel dvouminutový trest poslal domácí do dvoubrankového náskoku ve 41. minutě Píša. Pardubičtí pak využili další přesilovku a ve 43. minutě přidal Starý pátý gól svého týmu.

Východočechů bylo rázem plné kluziště a hosté se bránili jejich náporu. Rozjetí domácí pak ve 46. minutě útočníkem Kolářem dali šestý gól a poslali Volkeho na střídačku. Ve 49. minutě pak ještě využili třetí přesilovku a Koukal svým druhým gólem navýšil náskok svého týmu na pětibrankový rozdíl. V závěrečné desetiminutovce se pak ještě trefil Kolář I při další přesilovce domácích a zkompletoval tak svůj hattrick.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 8:2 (0:1, 3:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 28. Kolář I (Starý), 33. T. Zohorna (Somík), 39. Buchtele (Kousal, V. Kočí), 41. Píša (Kolář I, Koukal), 43. Starý (Koukal, Píša), 46. Kolář I, 49. Koukal (Starý), 58. Kolář I (Somík, Píša) - 20. V. Hübl (Jareš, Černý), 35. Ručinský (Gula). Rozhodčí: Pešina, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7, navíc Kolář II (Pardubice) na 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 7107.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Borer, Sičák, Havíř, Kolář II, od 21. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Markovič, Nahodil, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - T. Nosek, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Litvínov: Volke (46. Nechvátal) - Stříteský, Kubát, Gula, Jareš, Havelka, Skuhrovec, Černošek, Brejčák - Černý, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Jenáček, Ručinský - Rindoš, Majdan, Kubinčák - Jurčík, Smolka, Šrámek. Trenéři: V. Jeřábek a V. Lukeš.

Reklama

Související témata: