Hlavní obsah

Pardubice v Praze vyhrály 5:2, finále ještě pokračuje

PRAHA

Finále hokejové extraligy bude pokračovat ve čtvrtek pátým zápasem, série se totiž opět vrátí do Pardubic. Východočeši vyhráli v Praze čtvrtý duel 5:2 a snížili stav série na 1:3. Pardubice si v dosud nedobytné T-Mobile Aréně vypracovaly už tříbrankový náskok, dvěma góly se blýskl sváteční střelec, obránce Linhart.

Článek

Od šesté minuty hráli hosté první přesilovou hru zápasu a hned ji dokázali využít. Pucher poslal zprava křížnou přihrávku na Čalouna a někdejší kanonýr ranou z první otevřel skóre. Krátce poté dostaly Pardubice dokonce takřka dvouminutovou přesilovou hru pět na tři, ale střelu Sýkory Duba kryl a z dorážky si na něj nepřišel ani Rolínek.

Pardubičtí si však svoje přesilovkové selhání vynahradili při vlastním oslabení po vyloučení Koukala. Podél levého hrazení ujel nepozorným obráncům Sparty obránce Linhart a zahanbil Dubu podruhé. Pak přišly i šance domácích, jenže Dragoun v dobré pozici neuspěl a neprosadil se ani Zelenka při výpadu z pravé strany. Sparta hrála v první třetině čtyři přesilové hry, ale v žádné si nedokázala vynutit výrazný tlak.

Finále ČP play-off hokejové O2 extraligy IV.
Sparta Praha - Moeller Pardubiceon-line

V 26. minutě Pardubice odskočily už na rozdíl tří branek, když Duba pozdě zareagoval na nahození Linharta od modré čáry. Nevyrovnanost sparťanského gólmana se projevila i vzápětí, kdy spoluhráči se štěstím uhasili chybu po jeho snaze o rychlou rozehrávku. Sparta se vzpamatovala až po polovině zápasu, kdy Kratěna nechal vyniknout Lašáka. Pardubický gólman pak nestačil jen na šikovnost Jaroslava Hlinky, který jej překonal z těžkého úhlu.

Radost  vyprodané arény vydržela přesně minutu a dvanáct vteřin. Při vyloučení Černoška Duba vyrazil před sebe střelu od modré a Ondřej byl ve správnou chvíli na správném místě, aby jen poslal puk do prázdné branky. V závěru druhé třetiny měl snížení na hokejce opět sparťanský Hlinka, ale Lašák jeho střelu fantasticky schoval do lapačky.

Místo oslav nakonec debakl 

To sparťanští obránci nechávali svého brankáře stále častěji na holičkách a nikým nestřežený Pivko zvyšoval ve 46. minutě už na 5:1 a kotel fanoušků Pardubic bouřil radostí na celé Holešovice. Snaha Sparty o další gól se proměnila v křeč, hostující obrana nedala jejím hráčům vyniknout ani při zaváhání Lašáka za brankou.

Fanoušci domácího celku si "gól" zakřičeli už jen jednou. Pět minut před koncem byl Dragoun v nájezdu hákován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Zodpovědnost na sebe vzal Petr Ton a trefil se Lašákovi mezi betony. Na brzkou obhajobu titulu či oslavu narozenin prezidenta Sparty už to bylo ale málo.

ČP play-off hokejové O2 extraligy - finále, 4. zápas:
Sparta Praha - Moeller Pardubice 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 34. J. Hlinka (Ptáček), 55. Ton - 7. Čaloun (Pucher), 13. Linhart, 26. Linhart (Pivko), 35. Ondřej (M. Hlinka), 46. Pivko (Čaloun). Vyloučení: 7:10. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Rozhodčí: Homola, Šindler - Bádal, Pouzar. Diváci: 14 500.
Sparta: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Hanzlík, Černošek, Tabaček - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - Ton, Langhammer, Kratěna - Netík, Sivek, Dragoun - Podlešák, Štrba, Rob. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Pardubice: Lašák - Linhart, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Šeda, M. Čech - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolínek - Čaloun, Pucher, Pivko - J. Starý, Koukal, Blažek - Mrázek, Cetkovský, Ondřej. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.
Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: