Hlavní obsah

Plášek: Nehráli jsme špatně, ale nedáváme góly

TŘINEC

Vinu za nepříznivý vývoj série s Třincem svalují hokejisté Znojma na špatnou koncovku. Jihomoravané už v předkole play-off nesmějí prohrát, jinak pro ně končí sezóna. "Myslím si, že jsme dneska nehráli špatně, ale prostě nedáváme góly," prohlásil znojemský útočník Karel Plášek.

Článek

Oceláři vytěžili z výhody domácího prostředí maximum, dvě výhry jim nabily na mečbol. "Doma se nám bude dařit více, snad se do Třince ještě vrátíme," věří Plášek. Znojemská hokejová expedice se ze Slezska vrací bez úspěchu. Zatímco v neděli duel ztratila kvůli nekázni, v pondělí to byly vlastní chyby, co Orly zastavilo v letu za lepším výsledkem. "Zaspali jsme dvě minuty na začátku druhé třetiny a domácí nám odběhli na 3:0. Chtěli jsme se vyvarovat prvního gólu, bohužel se nám to stalo zase," řekl Plášek.

Navzdory tomu hosté ukázali bojového ducha. Po tvrdém direktu se otřepali a jiskru naděje oživili kontaktním gólem. "Nadechovali jsme se k vyrovnání, ale místo toho jsme dostali hloupý gól v přesilovce na 4:2 a to nás znovu srazilo," uvedl Plášek. Odmítl však, že by na tým v daném okamžiku ležela deprese ze zranění spoluhráče Radima Kucharczyka, kterého těsně předtím převezli z ledu do nemocnice. "Ono je jedno, jestli tam leží spoluhráč nebo protihráč. Nikdy to na psychiku není nic moc, ale v tom to nebylo," dodal Plášek.

Zato Třinec je maximálně spokojený, i když ani Oceláři nezvládli druhou bitvu bez chyb. "Chytili jsme se třemi góly na začátku druhé třetiny, ale spíše tam vidím to polevení, které přišlo potom. Začali jsme hrát trochu laxně, prohrávali jsme osobní souboje a nechali soupeře nadechnout k náporu. Toho se musíme příště vyvarovat," řekl útočník David Moravec, který v hlavní fázi sezóny herně pookřál.

I s posledním zápasem základní části nastřílel Znojmu ve třech střetnutích tři góly. "To napětí a motivace je úplně o něčem jiném. Je to úplně jiná soutěž, člověk musí začít hrát jinak než v základní části," vyžívá se Moravec ve vypjatých dramatech play-off.

Jeho pondělní gól sice nevyzdobí nabídku hokejových hitparád, pro Třinec byl ale vítězný. Moravec s pukem po nevydařeném pokusu o kličku ztratil stabilitu a doklouzal s kotoučem a gólmanem Kamešem až do branky. "Chtěl jsem si to stáhnout z forhendu na bekhend, ale místo toho jsem se nějak podrazil a dotlačil jsem to do tam i s brankářem. Krásná střela," usmál se Moravec.

Třinec setřásl soupeře z dohledu

Moravcův podpis je i u čtvrtého gólu. Tím zase Třinec snaživého soupeře setřásl z dohledu: Moravec dlouhým pasem vyslal k úspěšnému sólu Štefanku. "Tušil jsem, že tam jede, ale až když jsme se otočil a viděl, že je úplně volný, jsem přihrál. Když jsme odskočili na dva góly, hodně nám to pomohlo," tvrdil Moravec.

V závěru se domácí útočník přimotal ještě do strkanice se znojemským obráncem Jarešem. Moravec se přes něj skláněl pro ležící hůl, ale hostující zadák si to zřejmě vykládal jako výzvu na potyčku a jevil aktivitu o vzájemnou konfrontaci. "Šel jsem si jenom pro hokejku a on to pojal možná trochu jinak. To nebylo chtěné z obou stran," poznamenal Moravec, který věří, že série už se do Třince nevrátí. "Když půjdeme poctivou prací štěstí naproti, tak se k nám přikloní. Doufám, že jeden zápas ve Znojmě vyhrajeme," dodal.

Reklama

Související témata: