Hlavní obsah

Plzeňským hokejovým fandům budou nabízet lístky terminály Sazky

PLZEŇ

Plzeňští hokejoví fanoušci si budou moci možná už od začátku příštího roku kupovat vstupenky na terminálech Sazky, kterých je jen v Plzni 76 a v celé republice asi 7000. Zatím mohou tento systém využívat pouze návštěvníci pražské Sazka Areny. Po úterním jednání s vedením plzeňského extraligového klubu to řekl generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Článek

O projektu za desítky miliónů korun jedná Sazka s prezidentem HC Lasselsberger Plzeň půl roku. "Termín zprovoznění závisí na tom, kdy požádáme o stavební povolení," dodal Hušák. Sazka se už dohodla s hasiči na umístění turniketů, má také jasno o přestavbě datových a telekomunikačních kabelů a zajištění přenosu dat z haly do centrály v Praze. Systém má začít fungovat nejpozději v dubnu.

Hokejoví příznivci se tak dostanou k lístkům pohodlněji. "Jestli dnes chodí na dvě až čtyři místa, tak v Plzni jich bude 76 a v celém kraji necelých 600. Ale vy si budete moci tu vstupenku koupit třeba v Ostravě, to znamená na celé síti 7000 míst," uvedl Hušák. Lidé nejvíce využívají registraci na internetu, zapíší si číslo a dojdou si do nejbližší sběrny vstupenku koupit.

Náklady na investici včetně hrazení provozu systému po celou dobu trvání smlouvy dosáhnou několika desítek miliónů korun. Konkrétní sumu ani délku kontraktu s plzeňským klubem Hušák zveřejnit nechtěl. "Do toho bude mluvit i majitel haly, což je plzeňský magistrát," dodal.

Stejný systém prodeje vstupenek jako v Plzni má podle Hušáka využívat i nový stadion fotbalistů Slavie Praha v Edenu. Ten má být dostavěn na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec