Hlavní obsah

Pucher s Uramem už spolu nehrají v útoku

ZNOJMO

Rošáda ve složení týmu, která byla pro fanoušky donedávna jen těžko představitelná, pomohla vymanit se hokejistům Znojma z krize. Kouč Hořava od sebe oddělil slovenské opory mužstva Puchera s Uramem. V pozměněné sestavě dokázali Znojemští zvítězit v pátek na Spartě i v neděli doma proti Kladnu. Devítizápasové čekání na výhru je tak u konce.

Foto: www.hcorli.cz

Peter Pucher.

Článek

Zatímco Pucher nadále vede z postu centra první znojemský útok s křídly Eratem a Ondřejem, Uram přešel do druhé řady k Mikulíkovi a Ludvíkovi. "Mužstvu to nešlo, a tak trenéři zřejmě chtěli rozložit ofenzivní sílu do více formací. Dvakrát jsme vyhráli, byl to tudíž zřejmě správný tah," usmíval se po vydařeném duelu s Kladnem kapitán Znojma Peter Pucher.

Na vítězství 4:2 se podílel dvěma góly. "Velkou zásluhu na nich nemám. Vypracovali mi je spoluhráči," odmítal Pucher skromně chválu. Ani Marek Uram nic nenamítá proti tomu, že nyní nenastupuje se svým dlouholetým kolegou. "Mužstvu to pomáhá, a tak by bylo zcela nesmyslné lpět na tom, že musíme hrát spolu. Dokud nám to bude šlapat, není důvod něco opět měnit," tvrdí.

Při přesilovkách však přece jen společně na led naskakovali. "Hrajeme vedle sebe už sedm let, v početní převaze asi bylo vhodné toho využít," shodli se oba. "Někdy jsme zůstali na ledě trochu déle, ale vyplynulo to ze hry. Snad nám kluci odpustili," omluvil se spoluhráčům Uram, jemuž se letos nedaří střelecky tolik jako v minulých sezónách. "Trochu mě to samozřejmě rmoutí. Ale výsledky mužstva jsou pro mě mnohem přednější než moje osobní statistiky. Bylo by k ničemu, kdybych vedl kanadské bodování a tým nesbíral body," vysvětloval.

Přestože se Znojmu zápasy před reprezentační pauzou vydařily, stejně se očekává, že rozdělení Puchera s Uramem bude dlouhodobé. "To teď vůbec neřeším. Momentálně se těším, že si trochu od hokeje odpočinu. Dostali jsme tři dny volna," netajil radost Pucher. "Samozřejmě nevylučuji, že budou za čas zase nastupovat spolu. Uvidíme, jak nám to bude klapat po reprezentační přestávce," připustil znojemský asistent Jan Votruba.

Reklama

Související témata: