Hlavní obsah

Seaman dá v neděli sbohem fotbalové kariéře

PRAHA

Bohatá kariéra téměř čtyřicetiletého gólmana Davida Seamana zřejmě v neděli skončí. Brankář londýnského Arsenalu a anglické reprezentace se rozloučí stylově - ve finále Anglického poháru, nejstarší fotbalové soutěže světa. "Dříve nebo později k tomu muselo dojít," poznamenal muž, který hájil svatyni Albionu jako jednička více než čtrnáct let.

Foto: Internet

David Seaman

Článek

Seaman, který má na kontě více než tisícovku utkání, je nejstarším hráčem anglické Premier League. Další zápasy však už nepřidá. Britské listy se shodují, že jeho čas vypršel. Ostatně, na konci sezóny mu končí v týmu 'Kanonýrů' smlouva a trenér Arsene Wenger ji zřejmě neprodlouží.

Francouzský kouč počítá s tím, že slavný gólman povede na své brankářské následovníky v dresu Arsenalu. Přestože ještě nedávno prohlašoval: "Nevím, ale ještě by mohl nějaký čas chytat. Postupně se pak stane v Arsenalu dvojkou a trojkou a plynule přejde k trenérské profesi."

Ani v národním dresu už to nebylo jako dřív. Seaman debutoval v listopadu 1988 proti Saudské Arábii, ale jeho nepřeberné zkušenosti nepřebily minely, jichž se v nedávné době dopustil. Fanoušci jistě nezapomenou na tu největší z nich, při níž jej ve čtvrtfinále loňského mistrovství světa překvapil z velké dálky Brazilec Ronaldinho.

Při sestavování mužstva pro přátelské utkání s Jihoafrickou republikou jej již kouč Sven-Göran Eriksson zcela opomněl. "Nemohu s ním počítat, když je jeho hráčská budoucnost ve hvězdách," odůvodnil rozhodnutí švédský trenér.

Okolo Seamanovy budoucnosti přesto panuje trocha nejasností, například trenér gólmanů Arsenalu Bob Wilson vyhlásil: "Myslím, že David by mohl pokračovat." Definitivní jasno tedy přinese neděle, kdy po finálovém utkání FA Cupu se Southamptonem vynese Seaman netrpělivě očekávaný verdikt.

Reklama

Související témata: