Hlavní obsah

Šílená série Sparty nekončí, znovu prohrála! Hradec pokořil lídra

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince, kteří vedou extraligu, prohráli ve šlágru 21. kola s Hradcem Králové 0:2. Mountfield stáhl manko na první příčku na čtyři body. Trápící se Zlín v duelu s Libercem prohrál 1:2 a zůstává dál beznadějně poslední. Mladá Boleslav vyhrála nad trápící se Spartou 3:2, Pražané prohráli sedmý zápas v řadě. Plzeň podlehla 3:4 po samostatných nájezdech Českým Budějovicím. Pardubice sice prohrávaly s Litvínovem 1:2, ale třemi slepenými brankami otočily duel ve svůj prospěch. Olomouc si doma poradila s Vítkovicemi. Zvítězila 2:0, rozhodující gól vstřelil David Krejčí.

Foto: Vít Černý, ČTK

David Bernad z Mladé Boleslavi (uprostřed) se raduje z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Lídr z Třince nebodoval po sedmi vyhraných zápasech za sebou. Na ledě Ocelářů, kteří se museli obejít bez šesti marodů Marinčina, Daňa, Hrni, Michala Kovařčíka, Chmielewského a Kurovského, triumfoval Mountfield a zaknihoval pátou výhru v řadě. Vítězný gól vstřelil sekundu před druhou přestávkou v přesilovce obránce Pavlík, ve třetí části hry pak Hradec výhrou pečetil druhým gólem.

Poslední Zlín doma prohrál s Libercem a zaznamenal čtvrtou porážku v řadě. Berani tak mají sedmibodové manko na čtrnácté Kladno. Bílí Tygři šli do vedení o dvě branky, domácí tým v závěru korigoval skóre. Vyrovnat se mu však nepodařilo ani když při přesilovce vsadil na hru bez brankáře.

Bobtnající krizi nezastavila Sparta, prohrála v Mladé Boleslavi 2:3 a má na kontě již sedm porážek v řadě. Všechny branky padly v divoké první třetině, Bruslařský klub však Pražany ani jednou nepustil do vedení. Středočeši slaví třetí výhru v řadě.

Pardubice zvítězily nad Litvínovem 4:2 a připsaly si čtvrtou domácí výhru v řadě. Dynamo zápas rozhodlo třemi vstřelenými góly v rozmezí 127 sekund druhé třetiny, kdy otočilo stav z 1:2. Dynamo je i nadále třetí, Litvínov třináctý.

Do Plzně se poprvé od letního přesunu do Českých Budějovic vrátil bezkonkurenční lídr Škody v posledních sezonách Milan Gulaš. A po skončení duelu mohl být spokojený. Na ledě západočeského klubu vstřelil gól a nakonec s Motorem slavil i vítězství po samostatných nájezdech.

Olomouc si po třech prohrál spravila náladu v duelu s Vítkovicemi. Hanáci vyhráli 2:0, vítězný gól si v moravském derby připsal David Krejčí.

Zbylé utkání 21. extraligového kola mezi Kladnem a Karlovými Vary se odehraje 17. listopadu.

Hokejová Tipsport extraliga, 21. kolo:
Třinec - Hradec Králové 0:2
Branka: 40. Pavlík, 51. Jank
Zlín - Liberec 1:2
Branky: 47. Trška - 21. Gríger, 36. Klepiš.
Mladá Boleslav - Sparta 3:2
Branky: 3. Bernard, 5. Najman, 19. Stránský - 6. Kaše, 13. Thorell
Plzeň - České Budějovice 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 3. Blomstrand, 37. Schleiss, 45. Jiříček - 30. Gulaš, 51. Abdul, 53. Štich.
Olomouc - Vítkovice 2:0
Branky: 14. Krejčí, 39. Káňa.
Pardubice - Litvínov 4:2
Branky: 10. Musil, 27. Rohlík, 28. Poulíček, 29. Cienciala - 3. Balinskis, 26. Chalupa
Zápas Kladno - Karlovy Vary se odehraje 17. listopadu

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice