Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 6:2Slavia otočila zápas s Karlovými Vary a upevnila si vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Skuhravý 0 : 1
1. Klepiš 1 : 1
8. Skuhravý 1 : 2
25. Červenka 2 : 2
32. Micka 3 : 2
38. Beránek 4 : 2
38. Rataj 5 : 2
38. Červenka 6 : 2
55. Beránek 7 : 2

PRAHA

Hokejisté Slavie porazili v předehrávce 29.kola O2 extraligy Karlovy Vary 6:2 a upevnili si vedení v tabulce. Slavia sice dvakrát prohrávala, zásluhou čtyř gólů v druhé třetině ale výsledek otočila. Návrat do červenobílého dresu se vydařil Jakubu Klepišovi, který hned při svém prvním střídání vstřelil gól, byť za vydatné pomoci karlovarských hráčů.

Článek

Kdo dorazil do Sazka Arény až na konci druhé třetiny, připravil se hned o dva góly. Hned v té první totiž vystřelil z křídla Kumstát, brankář Furch jeho střelu neudržel a dorážející Skuhravý dotlačil puk do branky. Odpověď Slavie ale byla blesková. Navrátilec ze zámoří Jakub Klepiš vstřelil hned při svém prvním střídání první gól. Vydatně mu k tomu ale dopomohl vracející se hostující útočník Zucker.

V deváté minutě šly Vary znovu do vedení. Skuhravý se dostal za obranu Slavie, trefil přesně mezeru mezi Furchovými betony a slavil svůj druhý gól v zápase. V 11. minutě mohl v přesilovce zvýšit Dobroň, proti ale byla Furchova vyrážečka. O dvě minuty později si málem dali vlastní gól i slávisté, domácí brankář ale Kadlecovo sražení puku na brankové čáře chytil.

Před koncem třetiny stálo štěstí při karlovarském brankáři Mensatorovi. Po střele Vondrky již byl překonaný, zastoupila ho ale tyč. Následně hostům zatopila dvojice Červenka - Klepiš, ani tato snaha ale ke kýžené vyrovnávací brance nevedla.

Slavia v druhé třetině skóre otočila

Ve 24. minutě už slávisté po Supově bekhendové střele zvedali ruce nad hlavu, radost jim ale zkazil pohotovým zákrokem lapačkou Mensator. O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Žižkovu střelu od modré karlovarský gólman neudržel a pro Červenku už nebyl problém zasunout puk do odkryté klece. Slavii gól povzbudil a dál Západočechy svírala v jejich obranném pásmu.

V 31. minutě při domácí početní výhodě ležel Micka po ataku soupeře dlouho na ledě a nejevil touhu hrát. Pak se ale znenadání zvedl a pohotově zavěsil pod horní tyčku. Hosté marně protestovali, že hra měla být při zákroku na slávistického forvarda již dávno přerušena. Na druhé straně zabránil již téměř jistému gólu Žižka, který tygřím skokem odstranil poskakující puk z brankové čáry do bezpečí.

Pohlednou akci předvedl slávista Rataj, Klepišovi ale překazila radost z gólu pravá tyč. O minutu později se při dvojnásobné přesilovce po vyšachování karlovarské obrany prosadil domácí kapitán Beránek a zvýšil na 4:2. V téže minutě už vedli slávisté o tři branky. krásnou individuální akci Červenky zakončil střelou do prázdné brány Rataj.

Na konečných 6:2 upravil Beránek

Šanci na zdramatizování zápasu propásli hosté v úvodu třetí třetiny, když neproměnili minutu dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Slávisté v tempu nasazeném v prostřední třetině polevili a spíše si hlídali třígólové vedení. Na konečných 6:2 upravil v 56. minutě při vlastním oslabení svým druhým gólem Beránek. Hlavní zásluhu na brance měl ale Hruška, který si okulahodící fintou poradil s hostující obranou.

Karlovy Vary tak prohrály počtvrté za sebou, slávisté zůstávají na domácím ledě v základní hrací době neporaženi. <span>Zápas se příliš nepovedl hlavnímu rozhodčímu Hodkovi, na jehož výroky se zlobili především karlovarští.</span>

<span><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 6:2 (1:2, 4:0, 1:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 2. Klepiš (Sloboda), 26. Červenka (Žižka), 33. Micka (Kadlec), 39. Beránek (Hruška), 39. Rataj (Červenka), 56. Beránek (Hruška) - 1. Skuhravý (Košťál), 9. Skuhravý (Řezníček). Rozhodčí: Hodek - Pešek, Šátava. Vyloučení: 10:11. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4722. </td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Furch - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr><tr><td><strong>Karlovy Vary:</strong> Mensator - Duben, Řezníček, Dobroň, Jiří Hanzlík, Grof, Prošek, Němec, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Pech, Hluchý - Zucker, Padělek, Skladaný - Bahenský, Melenovský, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický. </td></tr></tbody></table></span>

Reklama

Související témata: