Hlavní obsah

Slavia v druhém zápase vstala z mrtvých, nad Libercem vede 2:0

PRAHA

Hokejisté Slavie vyhráli v druhém semifinálovém utkání play-off nad Libercem 3:2 po prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedou 2:0. Pražané přitom ještě necelých pět minut před koncem třetí třetiny prohrávali, pak ale srovnal Micka, v prodloužení pak rozhodl Kadlec. Série se nyní stěhuje na sever Čech, třetí pokračování je na programu v neděli.

Článek

V úvodu zápasu vyrobil při rozehrávce chybu hostující obránce Moravec, Rataj ale pálil mimo. V páté minutě si několika efektními stahovačkami pohrál Hruška s obranou Tygrů, Pinc ale jeho zakončení vyrazil, následně si poradil i s Beránkovou střelou po ledě. Liberec ze své první vážnější akce hned skóroval. Jiruš při přesilové hře objel branku, předložil puk Pletkovi, který měl díky Svobodově podklouznutí prázdnou klec. Severočeši se tak poprvé v sérii dostali do vedení.

V dvanácté minutě se už už liberečtí příznivci radovali podruhé, chytrá Kašpaříkova teč ale jen o centimetry minula levou slávistickou tyč. Domácí kontrovali Doležalovou střelou zpoza obránce, Pinc ale kotouč schoval do lapačky. Záhy ujížděli Podkonický s Pletkou na jediného obránce Slavie, druhý jmenovaný ale skákavý puk přesně netrefil. Ve vyložené šanci pak Víška perfektním zákrokem vychytal Svoboda.

Liberec byl v této fázi zápasu jednoznačně aktivnější, domácí se nemohli dostat přes střední pásmo, Pince prakticky vůbec neohrožovali. Povedlo se jim to až v závěru první třetiny při početní výhodě. Dokonce se jim podařilo i skórovat, Mickův gól ale rozhodčí pro hráčovo postavení v brankovišti neuznali.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://online.sport.cz/on-line?id=4482" onclick="return onlineShow(this.href);">On-line reportáž z utkání Slavia vs. Liberec najdete zde.</a></td></tr></tbody>

Liberci vrátil vedení druhým gólem Pletka

Ve 24. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Pokusy Nováka a Červenky ještě liberecký gólman vyrazil, proti dorážce Bednáře už ale neměl nárok. Na opačné straně zkoušel překvapit Svobodu Klimenta, stejně jako o chvilku později Šachl, ale neuspěl. V polovině druhé části hry stálo při Svobodovi i štěstí. Střela Krsteva od modré, kterou vůbec neviděl, ho trefila do ramene.

Hned z další akce ale zvrátil hostům vedení znovu Pletka, který využil nezištné přihrávky od Čermáka. Slávisté odpověděli střelami Hrušky a <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=588&amp;teamId=4000009&amp;playerId=8002156',event)">Žižky </span>v přesilovce, Pinc byl ale pozorný. Slávisté s postupem minut stupňovali svůj tlak, blízko gólu byli v 38. minutě, kdy se až před Pince prokličkoval Hruška, svou střelu ale mezi tři tyči nevměstnal.

V závěru třetí třetiny srovnal Micka

<span>V úvodu třetí třetiny byl blízko vyrovnání <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=588&amp;teamId=4000009&amp;playerId=8007694',event)">Klepiš</span>, po jeho dorážce ale zůstal stav nezměněný. Pak se skvělým rozklekem vytáhl Svoboda proti Jirušově ráně do modré. Při vlastním oslabení nejprve pláchl slávistům <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=588&amp;teamId=4000018&amp;playerId=8001206',event)">Bartovič</span>, poté se k zakončení dostal i Šachl, ani jeden z nich ale pojišťujícího gólu nedosáhli. Další šanci (to vše během jedné minuty) spálil Klimenta, který v nájezdu na Svobodu trefil jen horní tyčku.</span>

<span>V 53. minutě mohl Pletka dokonat hattrick, radost mu ale reflexivním zákrokem překazil Svoboda. V přesilové hře mohl poslat zápas do prodloužení Klepiš, v mele před brankou ale nedokázal procpat puk za Pince. Hned po vhazování ale vypálil od modré Novák a Micka jemnou tečí rozjásal domácí fandy.</span>

Prodloužení neodvrátila ani početní výhoda hostů, která se jim nepovedla. Ve druhé minutě nastavení mohl rozhodnout Sup, ale nezamířil přesně. Slavia měla neustálý tlak a 118 sekund před koncem prodloužení rozhodl obránce Kadlec, který si najel před prázdnou branku na ideální Vondrkovu přihrávku.

Reklama

Související témata: