Hlavní obsah

Slávisty potěšila v derby předvedená hra, výsledek nikoli

PRAHA

Kdo z hokejových příznivců v neděli zavítal do vysočanské Sazka Areny, rozhodně nemusel litovat. Ofenzivní hokej, dvanáct branek, drama až do samotného konce - to vše nabídlo pražské derby mezi hokejisty Slavie a Sparty v rámci 43. kola O2 extraligy. Po šedesáti minutách ale byli přece jen spokojenější příznivci holešovického týmu, který zvítězil 7:5. „Z herního hlediska jsme se zápasem spokojeni, z výsledkového nikoli,“ přiznal na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Článek

Za kratší konec tahala v pražském derby především Slavia, která se z průběžného vedení radovala jen jednou, to když v 22. minutě poslal Růžičkův tým do průběžného vedení gólem na 2:1 Rataj. Sparta ale dokázala bryskně zápas otočit ve svůj prospěch a ještě po padesáti minutách hry vedla 5:3. Slavii se ale během dvou minut podařilo skóre vyrovnat, ani to jí ale nepomohlo. „Hodně mě mrzí, že když už jsme dokázali srovnat na 5:5, stejně jsme nakonec prohráli,“ litoval Kalous. Sparťané totiž za další dvě minuty Netíkovou zásluhou znovu strhli vedení na svoji stranu.

Ideální sestava 43. kola extraligy podle Sport.cz:
P. Franěk (Litvínov - podruhé v sestavě kola) - J. Snopek (Pardubice - 2), J. Šlégr (Litvínov) - P. Fabuš (Plzeň - 2), J. Langhammer (Sparta), T. Vlasák (Plzeň - 3).

„Byla to taková přestřelka se smutným koncem pro nás,“ hořce se usmál slávistický útočník Tomáš Micka, který v zápase zaznamenal tři kanadské body. I jeho nejvíce mrzel fakt, že slávisté nedokázali v závěrečné třetině déle udržet nerozhodný stav. „Když už se vám podaří srovnat, musíte si to pohlídat,“ sypal si popel na hlavu. „Navíc, dostat sedm gólů, na to se opravdu nedá hrát,“ kritizoval Micka chabou defenzivní činnost svého týmu.

Na zápase se Spartou ale dokázal Micka najít i pozitiva. „Hrál se skvělý hokej. Nahoru-dolů. Snažíme se hrát pro lidi, kterým se takový styl musí líbit.“ Samotné tři kanadské body by ale nejraději vyměnil za tři body pro tým. „Určitě mě těší, že jsem si připsal tolik bodů, ale zároveň doufám, že v dalším zápase už vyhrajeme,“ záleží Mickovi především na týmovém úspěchu.

A to ještě slávistický brankář Adam Svoboda pochytal několik dalších vyložených šancí Sparty. Na jeho kontě ale přesto svítí jasné číslo - sedm inkasovaných branek. „Mrzí mě, že jsem dostal sedm gólů, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem si tento kotel už vybral,“ vyprávěl po zápase Svoboda. „Každý gólman podobný příděl jednou nebo dvakrát za sezónu dostane. Doufám, že mně se to stalo jen jednou, a teď už budu jen lepší.“

Slávistická brankářská jednička se v posledních zápasech téměř pravidelně v brankovišti střídá s mladým juniorem Furchem. Kouč Vladimír Růžička chce v základní části zátěž rozdělit mezi oba gólmany, aby byl Svoboda připraven v plné kondici na vyřazovací boje. Existuje tedy nějaká přesná domluva, podle které budou oba brankáři zasahovat do zápasů? „Nějakou domluvu s trenéry opravdu máme, ale je to jen mezi námi a nepatří to do novin,“ odmítá Svoboda nahlédnout do týmové strategie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.