Hlavní obsah

Šlégr se divil trestným střílením, pěstičky od Klimka si nenechal líbit

LITVÍNOV

Při absenci zraněného Roberta Reichla nosí „céčko“ na dresu Litvínova obránce Jiří Šlégr, který litoval porážky s Vítkovicemi 3:4 po samostatných nájezdech. „Minutu a půl před koncem třetí části jsme ještě prohrávali a byli jsme rádi, že jsme zápas dotáhli aspoň do prodloužení a následného penaltového rozstřelu. To, že jsme v něm neuspěli, samozřejmě mrzí. Doma se má vyhrávat,“ pokrčil rameny protřelý bek.

Článek

Pozastavil se nad tím, že Litvínov musel ve druhé a třetí třetině čelit dvěma trestným střílením. „Jestli byla nařízena oprávněně, zůstává otázkou. Hlavně druhé trestné střílení za Kubátův zákrok se mi moc nezdálo. Když hráči jedou na stejné úrovni a jeden druhého podtrhne, tak je to podle mě jen faul na vyloučení a ne na penaltu," překvapilo Šlégra rozhodnutí sudích.

"V každém případě bylo naší chybou, že jsme měli okénka v obraně a nechali jsme prostor ujíždějícím vítkovickým útočníkům. To by se stávat nemělo. Musíme se z toho poučit,“ pokračoval Šlégr, který se v závěru utkání pustil do souboje s hostujícím Klimkem. „Nemám zapotřebí, aby mi nějaký mladý kluk dával pěstičky do tváře. Tak jsme se poprali,“ pravil litvínovský obránce.

Současnou přestávku v extralize jen vítá. „Kromě odpočinku i pořádně potrénujeme. A věřím, že se brzy vrátí do sestavy Robert Reichel s Viktorem Hüblem, kteří patří k nejproduktivnějším hráčům týmu,“ dodal Šlégr.

Burger jel v Litvínově tři nájezdy

Dvě proměněná trestná střílení v řádné hrací době, ale nevyužitý samostatný nájezd ve finiši. Tak se v Litvínově prezentoval vítkovický útočník Jiří Burger. „To se mi ještě nestalo, abych dal v řádném hracím čase dva góly z trestného  střílení. Trošku jsem čekal, co gólman Hübl udělá. Snažil jsem se něco vymyslet a nakonec to tam padlo,“ líčil střelec.

„Při závěrečných samostatných nájezdech jsem chtěl umístit puk k tyči, což nevyšlo. Brankář tenhle můj úmysl vystihl. Už na modré čáře se mi kotouč začal nějak válet na hokejce, ale na to se nevymlouvám. Naštěstí to vzal na sebe Viktor Ujčík. Hlavně, že jsme vyhráli,“ uvedl Burger.

Reklama

Související témata: