Hlavní obsah

Sparta má i druhou výhru, Zlín se nevzmohl na gól

PRAHA

Stoprocentní bilanci vykázali hokejisté Sparty Praha v domácích zápasech čtvrtfinále extraligového play-off. Po pondělním vítězství zdolali Zlín i ve druhém utkání v Praze, tentokrát 4:0. První dvě branky vstřelili domácí už během první třetiny, v dalších dějstvích přidali po jednom gólu. V sérii vede Sparta 2:0 na zápasy, další dva duely se hrají v pátek a v sobotu ve Zlíně.

Článek

Sparta už od úvodních vteřin projevovala větší aktivitu a snažila se prověřovat hostujícího brankáře ze všech střeleckých pozic. Puk za Sedláčka se ale domácím podařilo dostat až v desáté minutě, kdy se před dezorientovaným gólmanem dostal ke kotouči Výborný a se štěstím otevřel skóre zápasu.

Ve třinácté minutě Sparta dohrála neúspěšně přesilovou hru, ale krátce poté se probojoval před branku z pravé strany Koreis a blafákem rozesmutnil Zlín podruhé. V závěru první třetiny mohl hosty po chybě jednoho z obránců Sparty vrátit do hry Andrašovský, ale ani nadvakrát na Přikryla nevyzrál.

Výborný opět skóroval dvakrát 

Vyznamenal se i Sedláček, který na začátku druhé třetiny překazil Netíkovi oslavy třetího sparťanského gólu. Přikryl na druhé straně zase vychytal Ondráčka a poradil si i proti zkušenému Leškovi. Od druhé poloviny zápasu pracovaly na obou stranách nervy na plné obrátky a mezi hráči došlo k několika strkanicím.

V sedmnácté minutě poslali rozhodčí Spartu do tří, jenže kvůli nedisciplinovanosti Balaštíka si Zlín dvojnásobnou přesilovku ani pořádně neužil a vinou dalších šarvátek se dokonce hrálo několik vteřin jen ve třech hráčích na obou stranách. Třiačtyřicet vteřin před druhou sirénou pak svým druhým gólem dostal hosty na kolena Výborný.

Tragédii Zlína dovršila jeho nevyužitá přesilová hra ve třetí třetině, po jejím dohrání se puku chopil z trestné lavice rozjetý Mrňa a nedal Sedláčkovi šanci. A to ještě mohl přidat pátou branku Podlešák. Zlín se nedokázal prosadit ani při přesilové hře pět na tři v úplném závěru utkání a Petr Přikryl mohl slavit své vůbec první čisté konto v extralize.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, čtvrtfinále:
Sparta Praha - RI Okna Zlín 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Výborný (S. Hudec), 13. Koreis (Hromas, Hrdel), 40. Výborný (Ton, Netík), 48. Mrňa. Rozhodčí: Hodek, Turčan - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 9:10, navíc Gulaši, Koreis (Sparta) a Balaštík, Andrašovský na 10 minut. Využití: 1:0.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - Kratěna, D. Výborný, Broš - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Látal, Podlešák, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - J. Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
STAV SÉRIE: 2:0.

Reklama

Související témata: