Hlavní obsah

Sparta poslala Libora Procházku do Plzně

PRAHA

Hokejový obránce Libor Procházka opouští pražskou Spartu a míří do Plzně. Aktuálně druhý tým extraligy uvolnil svého beka do západočeského celku na hostování do konce sezóny, ale v případě, že bude mít problémy se složením zadních řad, či začne NHL, může olympijského vítěze z Nagana a mistra světa z Lillehammeru do konce ledna stáhnout zpět.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Libor Procházka (uprostřed) oblékne dres Plzně.

Článek

Třicetiletý Procházka odehrál v letošní sezóně za Spartu 31 zápasů, ve kterých si připsal pět kanadských bodů za dva góly a tři asistence. Vzhledem k výluce zámořské NHL a předsezónním posilám však nedostával v holešovickém týmu tolik prostoru na ledě jako před rokem.

Sparta má momentálně na soupisce bez Procházky deset obránců, kouč Slavomír Lener je přitom zvyklý nasazovat do utkání sedm beků. "Marodka se nám vyprázdnila a máme devět stabilních obránců. Proto jsme se rozhodli takhle," vysvětlil ředitel Sparty Luboš Koželuh.

Transakce by se měla papírově dořešit v pátek. Ve stejný den by měl kladenský odchovanec Procházka, který má za sebou i angažmá ve švédském AIK Stockholm a působil i v zámoří, absolvovat premiéru v novém dresu. Západočeši doma přivítají Liberec.

Reklama

Související témata: