Hlavní obsah

Spoléháme na Adama Svobodu, chválí posilu Plzně Pejchar

PLZEŇ

Hokejová Plzeň řešila v minulé sezóně brankářskou otázku. Mezi tyčemi v západočeském celku se během jediného extraligového ročníku vystřídala řada gólmanů. A jak tomu bude v nové sezóně? Na to se pokouší hledat odpověď trenér plzeňských brankářů Rudolf Pejchar. „Hodně spoléháme na Adama Svobodu,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Hokejový brankář Adam Svoboda

Článek

„Loni nastala extrémní situace. Průběžně se v naší brance objevili Dušan Salfický, Petr Přikryl, Marek Mazanec, Luboš Horčička i Míra Hanuljak. Bylo to dané i tím, že Mazanec byl na přelomu roku v přípravě reprezentační „dvacítky“ a poté s ní na mistrovství světa. Museli jsme na to zareagovat. Ale uznávám, že taková fluktuace brankářů je i na naše poměry hodně nezvyklá,“ zamýšlí se Pejchar.

V nynější letní přípravě chce Plzeň brankářskou skupinku stabilizovat. „Proto jsme koupili Adama Svobodu z Pardubic, který by měl vytvořit dvojici s Mazancem. Tým se musí stavět od kvalitního gólmana a k nim Adam náleží. S naším mužstvem se připravuje i navrátilec z Německa Přikryl, ale hledá si angažmá. Dalším gólmanem je Halmoši. Kluci pracují dobře,“ tvrdí Pejchar.

A proč nezůstal Horčička? „Chytal výborně, dotáhl nás do předkola play-off. Ale nevím, jaké byly podmínky jeho přestupu nebo hostování. Vrátil se do Znojma, a pokud vím, jde do Zlína,“ uvádí trenér brankářů. A podotkl, že tým dál nestál o Salfického. „Je hráčem Ústí nad Labem,“ připomíná Pejchar.

„Kromě trénování brankářů se podílím i na přípravě ostatních hráčů, patřím do realizačního týmu. V tomto týdnu jsme na soustředění na Zadově. Nabíráme kondici, ale hokejovou stránku ukáže až příprava na ledě. Čeká nás i European Trophy, konfrontace s domácími i zahraničními soupeři. Pojedeme dvakrát do Finska. A extraliga? Každý celek chce hrát nahoře, a to je i náš cíl. Potřebujeme doplnit mezery v obraně po odchodu Modrého a Benáka,“ dodává bývalý gólman, který svoji kariéru končil v norském Lillehammeru.

Reklama

Související témata: