Hlavní obsah

Svoboda: Sparta nás nepřehrála. Nesmíme se ale nechat strhnout domácím publikem

Plzeň

Z individuálního hlediska by mohl být spokojený. Po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním v pátém čtvrtfinálovém duelu s Olomoucí se dnes útočník Tomáš Svoboda vrátil do sestavy Plzně a byl to právě on, kdo vstřelil obě branky Škodovky. Jenže Západočechům nakonec byly k ničemu, Sparta třetí semifinále hokejové extraligy vyhrála 4:2 a v sérii se ujala vedení 2:1 na zápasy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fanoušci Plzně za svým týmem stojí. Podaří se mu sérii se Spartou otočit?

Článek
Fotogalerie

Jak jste se po herní pauze na ledě cítil?

Trošku jsem se do toho musel dostat, i ten poměrně krátký výpadek byl totiž znát. Je trošku něco jiného jenom trénovat a hrát zápasy v takovém tempu. Chvilku jsem se s tím srovnával, ale pak už to bylo dobré.

Trpěl jste během úvodních dvou semifinálových duelů, když jste je musel sledovat jen z tribuny?

Těžko se na to koukalo, protože člověk by moc rád pomohl klukům dole na ledě. Ale věřil jsem, že se stačím vrátit ještě v této sérii. Proto to nebylo tak hrozné, jako kdybych věděl, že už se na led nepodívám.

Přidal vás na sebevědomí váš první zásah, kterého jste dosáhl už v desáté minutě?

To je jasné. Když se během prvních pár střídání povede nějaká dobrá věc, z člověka to hned spadne a začne si trošku víc věřit.

Jenže vedení jste neudrželi a Sparta zápas otočila. Kde se utkání lámalo?

Dolů nás srazily její dva rychlé góly na konci druhé třetiny. Sparta má kvalitní tým a nemůžeme čekat, že jí každý zápas budeme dávat šest gólů. Prostě nesmíme dostávat tolik gólů jako dneska, naopak je třeba hrát víc z obrany. Ale Sparta nás určitě nepřehrála.

Na co si budete muset v pokračování série dávat největší pozor?

Hlavně se nesmíme nechat tolik strhnout domácím publikem. Atmosféra byla výborná a my jsme první třetinu trošku zbytečně bláznili a pouštěli Spartu do brejků.

Kvůli zranění nehraje od druhého zápasu série útočník Preisinger, v závěru toho třetího odkulhal do šatny další forvard Hrňa. Byla by i jeho absence citelnou ztrátou?

Oslabení by to bylo. Co jsem od Vánoc tady, tak všechny tři čtyři lajny hrajeme víceméně každý zápas pospolu a jeden na druhého jsme zvyklí. A je každopádně mínus, když někdo vypadne. Ale tak už to v play off je, zápasy jdou rychle po sobě a únava těla je velká. Uvidíme, jak to bude s Erikem vypadat. Věřím, že bude dobrý a v neděli bude moct naskočit.

Reklama

Související témata: