Hlavní obsah

Třinec vyzrál na Slavii i v Praze. O druhém finalistovi se rozhodne až v pátek

PRAHA

Hokejový Třinec jede podle plánu. Po třech semifinálových porážkách v řadě řekl dost. Od té doby dvakrát vyhrál, naposledy porazil Slavii na jejím ledě 5:3 a srovnal sérii na 3:3. Sedmý a poslední duel je na programu v pátek. Tam už padne konečný ortel. V třinecké Werk aréně se rozhodne o druhém finalistovi. Na toho čekají Vítkovice, které přešly přes mistrovské Pardubice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Třince se radují po brance, kterou vstřelili do slávistické sítě.

Článek

Druhá minuta a gól. Ideální start pro domácí. Střela od modré Pavla Kolaříka a brankář Peter Hamerlík nestihl vůbec zareagovat. Pátá minuta a vyrovnáno. Střídání emocí započalo. Erik Hrňa prostřelil betony Miroslava Kopřivy.

Po druhém gólu v utkání Třinec zažil oslabení, které se protáhlo až na pět minut. A to bez přerušení. Početní výhoda Slavie měla čtyři etapy: 60 sekund 5 na 3 - bez gólu, 60 sekund 5 na 4 - bez gólu - 120 sekund 5 na 3 - po 21 sekundách Tomáš Svoboda ukončil trápení v početní výhodě a poslal Slavii do vedení. Ale nebyl konec. Domácí měli dalších 117 sekund hráče navíc, ale druhý gól nepřidali.

Třinečtí si nestačili ani oddychnout a mohli srovnat. Ale šance Vojtěcha Poláka zůstala nevyužita, za pár sekund zazvonila tyčka, ale ani Martin Lojek neuspěl.

Za stavu 2:1 skončila i první třetina. Ne ale pro některé fanoušky. Jejich emoce nejdříve dráždily vzájemné pokřiky, které po chvíli přerostly v potyčky na chodbě O2 arény.

Slavia vedla již 3:1

Na ledě rozvířil emoce opět slávistický forvard Svoboda. V 28. minutě si najel před Hamerlíka a bekhendem ho bez větších problémů překonal. Jenže. Za 76 sekund Lukáš Krajíček snížil. Jediný český hráč, který si v minulé sezóně zahrál v NHL finále Stanley Cupu, přiblížil skóre na jedinou trefu. A z pohledu hostí bylo ještě lépe. Emoce fanoušků začaly opět nabírat dech.

Třinečtí prohrávali 1:3, ale během druhé části stav otočili na 4:3, a to za deset minut. Tím posledním, který se po čtyřiceti minutách radoval z gólu, byl Martin Růžička, jenž v minulém utkání vstřelil čtyři góly v přesilovkách.

O druhé přestávce se opět předvedli fanoušci, teď už se to neobešlo bez policie a záchranné služby. Smutný obrázek rádoby sportovních příznivců.

To podstatnější se ale dělo na ledě. Slavia tlačila, ale gól nedokázala vstřelit, ten šestnáct sekund před koncem přidali hosté, Martin Adamský zvýšil na konečných 5:3 do prázdné brány. Po tomto výsledku se celá série přesouvá do Třince. Tam se určí druhý finalista letošní sezóny.

Semifinále play-off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kolařík (Pospíšil), 10. T. Svoboda (Micka), 28. T. Svoboda (Pospíšil) - 5. Hrňa (Peterek), 29. Krajíček (Polák), 38. Hrabal (Zíb, M. Růžička), 39. M. Růžička (Bonk, Zíb), 60. Adamský (M. Růžička). Rozhodčí: Minář, Ország (SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Vašíček - Varaďa oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 10.542. Stav série: 3:3.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Jaškin, Endál, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Hudec, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: