Hlavní obsah

Útočník Dvořák a obránce Jasečko jsou dalšími posilami Plzně

PLZEŇ

Útočník Michal Dvořák a slovenský obránce Stanislav Jasečko se stali dalšími novými posilami hokejistů Plzně. Sedmadvacetiletý Dvořák, který se vrací do Lasselsbergeru po třech letech strávených v Karlových Varech, podepíše s klubem čtyřletou smlouvu. O sedm let starší Jasečko působil naposledy ve Vítkovicích a na západě Čech se dohodl na dvouletém kontraktu.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Oficiálním klubovým stránkám klubu to řekl jeho prezident Tomáš Král. Předposlední tým uplynulého ročníku extraligy tak pokračuje v posilování kádru, aby se v nadcházející sezóně pokusil poprvé od roku 2004 postoupit do play-off. Ve středu klub oficiálně potvrdil příchod trojnásobného mistra světa Tomáše Vlasáka ze švédského Linköpingu a obránce Angela Nikolova z Litvínova.

Dvořák už působil v Plzni v letech 2000 a 2004 po příchodu z německého Essenu. Vedle obou západočeských klubů oblékl v české nejvyšší soutěži ještě při svém debutu dres Olomouce. V uplynulém ročníku si připsal v 48 utkáních 16 bodů za devět tref a sedm asistencí, celkem má na kontě v extralize z 355 duelů 126 bodů za 64 branek a 62 přihrávek.

Jasečko se po Českých Budějovicích a Vítkovicích objeví v třetím českém klubu. V dresu Vítkovic zaznamenal v nedávno skončeném ročníku v 50 zápasech 11 bodů za šest gólů a pět asistencí. Stříbrný medailista z mistrovství světa v Petrohradu z roku 2000 v tuzemsku nastoupil celkem k 340 utkáním a připsal si 118 bodů za 32 branek a 86 přihrávek.

Reklama

Související témata: