Hlavní obsah

Už je na čase se probrat, hřímá Pöpperle po čtvrté extraligové porážce Sparty v řadě

Praha

Prakticky totožnou situaci zažil už v pátek. Zatímco tehdy v Chomutově střídal svého kolegu v brankovišti Novotného po třech gólech po necelých šestnácti minutách, o dva dny později se proti Hradci Králové dostal gólman hokejové Sparty Tomáš Pöpperle do akce už v deváté minutě. A přestože ve zbytku duelu inkasoval jen jednou a zaznamenal třináct úspěšných zákroků, Pražané stejně padli 2:3 a v extralize si připsali už čtvrtou porážku za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídání v brance Sparty. Filip Novotný (vlevo) po dvou gólech od Hradce odjíždí z ledu, do klece míří Tomáš Pöpperle.

Článek

Čím si vysvětlujete, že se v domácí soutěži poslední dobou tolik trápíte?

Nemůžeme se vymlouvat na smůlu, v poslední době máme v zápasech opakovaně výpadky. Dvě třetiny jsme sice hráli parádně, jenže výpadek z té první jsme stejně nedohnali.

Z čeho ony výpadky pramení?

Přijde mi, že jakmile dostaneme jeden gól, začneme zmatkovat, nejsme v klidu a nějaký čas jsme rozhození. I když si chyby pořád ukazujeme na videu a říkáme si o nich, stejně se pořád opakují. Hlavně necháváme volné hráče před bránou. Když se daří, tak se nedostatky občas ztratí, ale když to nejde, všechno vyskočí navenek a je to daleko víc vidět.

Přitom v úterý jste v odvetě osmifinále Ligy mistrů v Jönköpingu odehráli skvělý zápas a domácí HV 71 rozstříleli 5:0. Tak proč to nejde i v extralize?

Těžko si to vysvětluju, protože ve Švédsku jsme opravdu odehráli super zápas, asi nejlepší v sezóně. Jenže pak přijde extraliga a zase děláme chyby. Těžko říct, jestli pramení z jiného stylu hokeje nebo lehkovážnosti. Už je ale na čase, abychom se probrali. Body i soupeři nám utíkají, musíme s tím začít něco dělat.

U čeho začít?

U jednoduchých věcí, každý zápas hrát poctivě. Síla týmu se teď bude muset ukázat. Špatné hráče nemáme, ale nemůžeme si myslet, že budeme každého válcovat. Jestli máme silný tým, tak se z toho dostaneme. Teprve časem se ale ukáže, jak na tom mužstvo je.

Trenéři před sezónou neurčili gólmanskou jedničku. Jak se vypořádáváte s faktem, že se s Filipem Novotným v brance točíte?

Pro žádného gólmana to není příjemné. Ale co můžu dělat... Když mi trenér řekne, tak jdu do brány. Když ne, jde Filip. Naší prací je zastavovat puky, tak to taky musíme brát a víc se v tom moc nebabrat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články