Hlavní obsah

V Litvínově bude na stadiónu kvůli sedačkám užší ledová plocha

LITVÍNOV

Výrazné změny čekají litvínovský zimní stadión Ivana Hlinky, jeden z nejstarších hokejových stánků v republice. Extraligový klub HC Benzina má nyní výjimku Asociace profesionálních klubů (APK), musel však přislíbit, že do tří let zvýší kapacitu míst k sezení ze současných 1900 na 3500 sedadel. Návrh dispozičního uspořádání hlediště počítá i se zúžením ledové plochy o 1,5 metru, řekl v pondělí novinářům hrající asistent trenéra litvínovských hokejistů a městský radní Jiří Šlégr.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

Zimní stadión Ivana Hlinky v Litvínově

Článek

Předběžná studie podle něj ukázala, že úpravy vedoucí k potřebnému zvýšení počtu sedadel v hledišti jsou reálné.

"Zásadní je zúžení ledové plochy, což umožní zvětšit kapacitu míst pro sezení na západní tribuně. Dost prostoru k umístění konstrukce pro sedadla je i na severní tribuně. Každopádně chceme zachovat pro stání jižní tribunu, která je tradičním místem nejvěrnějších fanoušků, kteří s mužstvem objíždějí celou republiku. Užší ledová plocha podle mě zajistí i větší atraktivnost zápasů pro diváky a úspory energie," uvedl Šlégr.

O výši investice zatím odmítl spekulovat, budou to však miliony či desítky miliónů korun. "Koncepce střednědobého rozvoje zimního stadionu předpokládá i další opatření vedoucí k úsporám energií, například odvlhčení a klimatizaci hal, rekonstrukci elektroinstalace, případně možnost změny dodavatele elektřiny," doplnil.

Stadión je od ledna 2004 majetkem města, od hokejového klubu jej včetně další haly pro veřejné bruslení odkoupilo za více než 65 miliónů korun. Minimálně stejnou částku už město s pomocí dotací investovalo do nutných oprav a rekonstrukce obou budov.

Reklama

Související témata: