Hlavní obsah

Ve Varech je pořád cítit mistrovská euforie, novým cílem je však jen play-off

KARLOVY VARY

I takřka po pěti měsících od oslav vítězství v hokejové extralize je v Karlových Varech stále patrné nadšení ze zisku historicky prvního mistrovského titulu. Nostalgická atmosféra zcela opanovala i tiskovou konferenci klubu před začátkem nové ligové sezóny. V ní úřadující mistři odmítají roli favorita a jako základní cíl si stanovují především postup do play-off.

Článek

"Všichni nás budou brát jako favorita, vždyť jsme byli poslední dva roky pokaždé ve finále, ale my se tak v žádném případě necítíime. Cílem klubu je postoupit do play-off, to je základní kámen všeho. Nestanovujeme si postup do semifinále nebo finále, nejdřív play-off a v něm odvést co nejlepší práci," vzkázal jasně generální manažer HC Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk.

Oslabení v defenzívě

Obavy má především z toho, jak si mužstvo poradí s oslabením v defenzívě. Odešli zkušení beci jako Jiří Hanzlík, Petr Mudroch, Miroslav Duben, navíc kariéru ukončil Josef Řezníček. "Ten je podle mne asi nenahraditelný, byl to vynikající hráč a lídr nejen na ledě, ale i v kabině," mrzí Vaňka konec kariéry 42letého matadora.

Do mateřských klubů se navíc z Varů vrátili útočníci Petr Sailer a Vítězslav Bílek, Milan Procházka se rozhodl zkusit štěstí v prvoligovém Chomutově. Do lázeňského města naopak zamířili obránci David Hájek, Ján Mucha, Martin Parýzek, a Tomáš Brňák, nové tváře v ofenzívě jsou Marek Haščák z Trenčína a především Václav Pletka přicházející z Liberce.

Ještě se hledá optimální sestava

Toho však hned na úvod angažmá v Karlových Varech zastavilo zranění. "Bohužel si hned v prvním zápase přivodil zranění kolene a musel na operaci. Vlastně až dnes začal naplno trénovat," postěžoval si trenér Josef Paleček, jenž kvůli zraněním i novým hráčům stále ještě hledá optimální sestavu.

"Noví hráči se zapracovávají, ještě si musí zvyknout na herní systém. Navíc nás v přípravě brzdila zranění, teď jsou zase někteří hráči s národním týmem," konstatuje Paleček. Zdravotní potíže měli v přípravě kromě Pletky i kapitán Skuhravý, Haščák, Němec či Hluchý. Všichni by ale měli být na středečním startu extraligy, vyjma Hluchého, jenž laboroval s nataženými vazy v koleni.

Klubu přibylo 23 nových partnerů

Navzdory ekonomické krizi klub opustili jen dva partneři, naopak 23 nových partnerů přibylo a tak je rozpočet v celkové výši 120 miliónů korun zabezpečen. "To je neskutečná částka, jaká se v kraji s 300 tisíci obyvateli dá sehnat," chlubí se Vaněk a zároveň upozorňuje, že suma obsahuje náklady od přípravky přes tým žen až k pronájmu zbrusu nové KV Areny.

Nová hala pro téměř šest tisíc diváků je velkou chloubou karlovarských a slyší na ni chválu ze všech stran. Momentálně už má klub prodáno tři tisíce permanentek a věří, že fanoušci zase vytvoří skvělou atmosféru, která tým provázela při cestě za titulem. "Spousta z nás tomu možná ani teď ještě moc nevěří," vykládal Vaněk s mistrovským pohárem po své levici. "Ale lidi tady dělají hokej s obrovským srdcem a já jsem na ně velmi hrdý."

Reklama