Hlavní obsah

Venera: Soupeři Balaštíka nesnášejí, ale v týmu by jej chtěl mít každý

PRAHA/ZLÍN

Plný emocí byl během úterního utkání Tipsport Cupu i jinak často kidný trenér zlínských hokejistů Zdeněk Venera. Faul vítkovického Stehlíka na jeho svěřence Jaroslava Balaštíka jej rozlítila natolik, že neváhal vběhnout na střídačku hostujícího týmu a hlasitě sdělit trenérům Vítkovic svůj názor. "Stalo se mi to poprvé a doufám, že i naposledy. Prostě jsem měl potřebu jim k tomu něco říct," vrátil se Venera k incidentu v rozhovoru na internetových stránkách Zlína.

Článek

"Nechci živit válečnou náladu. Nenahrává to nám ani Vítkovicím. Záleží na nich, jak se k tomu postaví," říká Venera na adresu vítkovických trenérů a přidává radu: "Nejrozumnější by bylo, kdyby Stehlík Jardovi zavolal a řekl mu: sice tě nemám rád, ale ta poslední rána tam být neměla. To nebylo sportovní, proto se ti omlouvám. Tím by to bylo spláchnuté," tvrdí Venera na hokej.zlin.cz.

"Byl bych rád, kdyby se teď celá situace uklidnila. Nejsem příznivec mediální kampaně, ve které by se jednotlivé strany obviňovaly, kdo a co udělal nebo neudělal," pokračuje zlínský kouč, jenž se bez Balaštíka musel obejít v následné přípravě proti slovenské Skalici.

Urostlého útočníka dobře zná, vždyť jej před jedenácti lety vytáhl z juniorky mezi muže. Dobře ví, proč je Balaštík pro řadu týmů nepřítelem číslo jedna. "Jarda je pro soupeře svým stylem hry nepříjemný. Záměrem soupeře je zneškodnit ho, aby nedával góly. Nesnášejí ho, ale ve svém mužstvu by ho chtěl mít každý. Jsem přesvědčen o tom, že více ran schytá než jich rozdá," myslí si Venera s poukazem na Balaštíkův styl hry v prostoru brankoviště.

Reklama

Související témata: