Hlavní obsah

Vlasákovy řeči stály Plzeň 300 tisíc. Celý systém stojí za zamyšlení, říká Straka

VELKÁ BÍTEŠ

Pokutu 300 tisíc korun udělila valná hromada APK Plzni za výroky útočníka Tomáše Vlasáka. Hráč se v den, kdy jeho klubu bylo odečteno 19 bodů kvůli špatné registraci hráčů, opřel do ředitele soutěže Šulce.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský kapitán a manažer Martin Straka.

Článek

„Pro mě pan Šulc není důvěryhodná osoba. Je jen loutkou v rukou jiných a drží se ve funkci zuby nehty. Víme, že jsme udělali administrativní chybu, ale stejnou udělal on a jen to od sebe odhazuje. Když jsem pak viděl jeho aroganci, s níž verdikt oznamoval, raději jsem odešel od televize,“ uvedl tehdy plzeňský hráč.

„Šlo o výroky, které poškodily ředitele i celou extraligu, takže představenstvo APK navrhlo pokutu, kterou musí Plzeň uhradit do konce ledna,“ uvedl po pondělním jednání valné hromady prezident APK Ctibor Jech.

„Proti rozhodnutí valné hromady není odvolání. Takže těžko mohu víc říkat, ale někdo by se měl zamyslet nad tím, jak celý systém funguje,“ reagoval hrající manažer a spolumajitel Plzně Martin Straka. Fanoušci klubu jsou připraveni uspořádat na pokutu sbírku.

„Klub bude určitě hledat cestu, jak se proti tak vysoké pokutě bránit. Mluvil jsem v emocích, ale za svým názorem si stojím,“ reagoval na rozhodnutí APK samotný Vlasák.

Reklama

Související témata: