Hlavní obsah

Vydřené výhry Třince a Vítkovic, Liberec rozebral Spartu

PRAHA

Vyrovnaný boj o vedení v hokejové O2 extralize pokračoval 18. kolem. Za jistých okolností mohla jít do čela dokonce i šestá Slavia, což jen zvyšovalo dramatičnost úterních extraligových soubojů. Vedoucí Vítkovice však změnu na špici tabulky nepřipustily. Přestože musely v Kladně smazat dvoubrankové manko, vyhrály 3:2 a vedoucí příčku si udržely.

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Litvínovský kapitán Robert Reichel střílí ve třetí třetině čtvrtou branku Litvínova do sítě pardubického brankáře Martina Růžičky.

Článek

Kladno prohrálo tři z posledních čtyř zápasů, v této sezóně se mu však doma vcelku daří a potvrzovalo to i v úvodu utkání proti Vítkovicím. Během deseti minut pověsil do sítě hostů dvě své navštívenky Eberle, ale pak už přišel střelecký půst domácích. Další góly už sázeli hosté, kteří nejdříve ještě v první třetině snížili šťastnou trefou Treilleho, aby pak ve třetí definitivně udeřili. Brankami Varadi a Kvapila zvrátili stav utkání a z Kladna si za vítězství o prsa 3:2 odváží všechny tři body.

Třinec má formu a proti Brnu byl jasným favoritem. Průběh utkání však příliš nenasvědčoval tomu, že Oceláři bojují o čelo tabulky a Kometa je beznadějně utopena na jejím dnu. V první třetině se sice domácí ujali gólem Kohna vedení, v té druhé ale přihlíželi rychlému obratu Komety. Ačkoliv střelecky disponovaný Kohn srovnal krok, Brno opět odskočilo po trefě Dopity. V závěrečné části hry přece jen Třinec ožil a po vyrovnání Semana strhl těsnou výhru 4:3 na svou stranu Martynkovou trefou minutu před koncem.

Plzeň se po slabším období, v němž vyhrála jediný ze sedmi zápasů, dostala do velké pohody a za posledních pět utkání ztratila jeden bod. O vítěznou náladu nepřišla ani v souboji s Mladou Boleslaví. Přestože skóre otevřel hostující Pabiška, Západočeši pod vedením Tvrdíka obrátili skóre. Tvrdík skóroval dvakrát, třetí branku na konečných 3:1 přidal Adamský.

Litvínov si v domácím souboji s Pardubicemi udělal dobře domácí úkol se zadáním - přesilové hry. Využil čtyři a hlavně díky nim zdolal "perníkáře" ve výsledkově nejdivočejším utkání 6:4. Hosté korigovali stav rozhodnutého zápasu až v samotném závěru, v poslední minutě vstřelili dvě branky. Za domácí si ovace publika vysloužili zejména střelci dvou branek Lukeš a Reichel.

Karlovy Vary se po sérii tří zápasů venku představily před svými fanoušky proti Zlínu. Hosté v průběhu zápasu utekli na rozdíl dvou gólů, ovšem ani dvoubrankové manko mistra nesložilo, ještě do druhé sirény stihl srovnat. Nejdříve střílel přesně Pech, čtyři vteřiny před odchodem do šaten se trefil i Němec. Zlín pak šel znovu do vedení, ovšem Kumstát poslal zápas do prodloužení. V nastaveném čase brankáři odolali, rozhodnout tedy musely nájezdy. V těch měli šťastnější a šikovnější ruce hosté, Zlín vyhrál ve Varech 4:3 po nájezdech.

Slavia šla do duelu s Českými Budějovicemi povzbuzena vydřenou výhrou v derby na ledě Sparty v poměru 3:2. Sešívaní měli před utkáním ze šesté příčky na dohled první Vítkovice, jenže souboj s Jihočechy vůbec nevzládli. Ani jednou se před domácím publikem gólově neprosadili, prohráli 0:2 a jejich ztráta na lídra tak narostla na pět bodů.

Poslední úterní duel mezi Libercem a Spartou byl jednoznačnou záležitostí Severočechů, kteří bez větších obtíží zvítězili hladce 5:0. Liberec si tak dokonale spravil chuť poté, co z posledních deseti kol vydoloval pouze dvě vítězství. Sparta má i nadále daleko k suverénovi, jímž měla podle předsezónních prognóz být. Na severu Čech byla bezzubá a do metropole si veze pět dárečků.

Hokejová O2 extraliga, 18. kolo:
Třinec - Brno 4:3ON-LINE
Branky: 14. Kohn, 30. Kohn, 47. Seman, 59. Martynek - 26. Vondráček, 27. Dlouhý, 35. Dopita
Litvínov - Pardubice 6:4ON-LINE
Branky: 16. Lukeš, 22. Lukeš, 25. Reichel, 44. Reichel, 53. Jenáček, 57. Kroupa - 13. P. Sýkora, 58. Píša, 60. Zohorna, 60. Genoway
Plzeň - Mladá Boleslav 3:1ON-LINE
Branka: 48. Tvrdík, 55. Tvrdík, 59. Adamský - 28. Pabiška
Kladno - Vítkovice 2:3ON-LINE
Branky: 4. Eberle, 10. Eberle - 12. Treille, 51. Varaďa, 57. Kvapil
Karlovy Vary - Zlín 3:4 po nájezdechON-LINE
Branky: 37. Pech, 40. Němec, 58. Kumstát - 12. Köhler, 25. Důras, 41. Balaštík, rozhodující nájezd Köhler
Slavia Praha - Č. Budějovice 0:2ON-LINE
Branka: 31. Gřegořek, 56. Vak
Liberec - Sparta Praha 5:0ON-LINE
Branka: 15. Podkonický, 28. Bartovič, 30. Blatný, 41. P. Nedvěd, 42. Plodek

Reklama