Hlavní obsah

Z porážek jsme si vzali ponaučení, říká Reichel

První trenérskou sezónu v kariéře absolvuje Robert Reichel, který od léta vede jako hlavní kouč hokejisty „svého“ Litvínova v extralize. Po odehraných jedenatřiceti kolech figuruje severočeský tým na devátém místě tabulky. „Chceme se udržet v elitní desítce, abychom mohli pomýšlet na play-off,“ naznačuje cíle Reichel v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér hokejistů Litvínova Robert Reichel

Článek

Jaký máte dojem z dosavadního průběhu extraligy z pohledu Litvínova?

Jsem v trenérské roli nováčkem a pořád se učím. V naší hře a výsledcích byly dobré, ale i špatné věci. Trenér nerad vidí, když jeho tým dostane třeba deset gólů v jednom zápase, což se nám přihodilo dokonce dvakrát. Věřím, že jsme si z porážek vzali to, co potřebujeme. Těší mě zisk pěti bodů z posledních dvou zápasů, v nichž jsme porazili Pardubice a poté vyhráli po samostatných nájezdech v Plzni.

Výborným tahem určitě byl příchod útočníka Ručinského ze Sparty...

S Martinem se známe odmalička. Věděl jsem, že je to pořád kvalitní hokejista. Potvrzuje to i v současné době a přiznám se, že si bez něj nedokážu naši sestavu představit.

Extraliga má momentálně reprezentační přestávku. Jak ji využíváte?

Zpočátku jsme se zaměřili na kondici, tréninky v tomto týdnu jsou náročné. Je před námi hodně zápasů a chci, aby mužstvo mělo sílu. Od neděle se budeme věnovat nácviku vlastních herních činností, jako jsou přesilovky a oslabení. Chceme se udržet v elitní desítce, abychom měli šanci na play-off.

Jaká je situace v kádru?

Už před deseti dny odjel útočník Majdan se slovenskou „dvacítkou“ na přípravný kemp před mistrovstvím světa této kategorie. Do slovenského „áčka“ byl pro mezinárodní turnaj ve Švýcarsku nominován obránce Švarný. Mladý obránce Kousalík je náhradníkem v české „dvacítce“.  Věřím, že brzy se na led vrátí nyní zranění zadáci Kroupa a Gula, abychom byli kompletní.

V prvním zápase po přestávce hostíte 22. prosince Mladou Boleslav, jejímž novým ředitelem se stal Václav Hořejší. Ten působil šest let jako generální manažer Litvínova. Co říkáte na jeho „funkcionářský“ přestup?

Jsem rád, že se po několika měsících vrátil k hokeji, i když v jiném klubu.

Reklama

Související témata: