Hlavní obsah

Zlín vybojoval druhou příčku, předkolo odstartují doma Slavia a Liberec

PRAHA

Až poslední 52. kolo základní části hokejové extraligy rozhodlo o konečném umístění klubů a také definitivním složení dvojic pro předkolo play-off. Zlín vybojoval v tabulce druhou příčku díky výhře 2:1 na ledě Vítkovic, na pátém místě skončila pražská Sparta po vítězství 3:1 v Plzni. Série předkola na domácím ledě začnou Slavia Praha s Litvínovem a Liberec proti Českým Budějovicím.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nepřehlednou situaci v zápase Vítkovice - Zlín před domácí brankou vyřešil brankář Špěpánek

Článek

Slávistům stačilo k jistotě domácího prostředí v předkole získat dva body bez ohledu na výsledky ostatních mužstev a v Mladé Boleslavi vykročili rázně za vítězstvím. Už v šesté minutě otevřel v přesilovce skóre Sloboda. Na konci první části sice Fabuš vyrovnal, ale po pěti minutách druhé třetiny vstřelil druhý a nakonec vítězný gól Slavie Vladimír Růžička mladší.

V předkole se sešívaní utkají s Litvínovem, který potvrdil, že se mu v letošní sezóně absolutně nedaří zápasy s Kladnem. Poslední tým soutěže neztratil s "chemiky" jediný bod ani tentokrát, vítězství 7:1 dirigoval svým hattrickem Jaroslav Kalla. Zároveň Středočeši snížili ztrátu na předposlední Mladou Boleslav na čtyři body.

V souboji Českých Budějovic a Liberce si mohli domácí Jihočeši zajistit domácí prostředí pro předkolo a byli k tomu také hodně blízko. Ještě dvě minuty před koncem vedli 3:2, jenže pak dokázal hostující Petr Nedvěd vyrovnat. A ve druhé minutě prodloužení Jan Plodek rozhodl o tom, že doma začne předkolo Liberec právě s Českými Budějovicemi.

Liberecký brankář Marek Pinc vyráží střelu Lukáše Květoně z Českých Budějovicfoto: ČTK/David, Veis

Vítěz základní části z Plzně přivítal doma velkého rivala pražskou Spartu a dlouho dopředu vyprodaný zápas byl ještě deset minut před koncem vyrovnaný. Jenže pak dělovkou pod břevno skóroval Vykoukal a v samotném závěru při power play Plzně upravil na konečných 3:1 pro Spartu Broš. Pražané tak vybojovali pátou příčku v tabulce a čeká je čtvrtfinále play-off na ledě Vítkovic.

Ostravané měli dopředu jisté čtvrté místo bez ohledu na výsledek se Zlínem. Proti "ševcům" jim chyběli Selingr se Sičákem a v polovině zápasu prohrávali po trefě Rachůnka. Osm minut před koncem ještě za hosty zvýšil Kubiš, Vítkovice dokázaly už jen snížit. Zlín si vítězstvím vybojoval druhou příčku a ve čtvrtfinále bude čekat na soupeře, který vyjde z předkola.

Hokejisté Plzně sice v posledním kole základní části prohráli doma se Spartou, ale Prezidentský pohár měli již předem zajištěnýfoto: ČTK/Petr Eret

Další příčka patří Pardubicím, které doma roznesly Třinec 6:1, ale horší vzájemná bilance se Zlínem je odkázala na třetí místo. Čtvrtfinále play-off tak začnou na domácím ledě opět s Třincem.

V Brně bojovala domácí Kometa s Karlovými Vary o nejlepší výchozí pozici do play out. Brňané v předchozích deseti zápasech na vlastním ledě neokusili hořkost porážky, ale tentokrát s úřadujícím mistrem selhali. Na dvě branky hostů v první třetině dokázal odpovědět pouze Erat.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 52. kolo
Ml. Boleslav - Slavia 1:2on-line
Branky: 19. Fabuš - 6. Sloboda, 26. Růžička.
Vítkovice - Zlín 1:2on-line
Branky: 55. Štefanka - 28. Rachůnek, 52. Kubiš.
Č. Budějovice - Liberec 3:4 v prodl.on-line
Branky: 21. Mikeska, 22. Ptáček, 35. Květoň - 19. Nedorost, 31. Podkonický, 58. Nedvěd, 62. Plodek.
Kladno - Litvínov 7:1on-line
Branky: 11., 44. a 52. Kalla, 15. Diviš, 30. Patera, 34. Valský, 59. Frolík - 30. Hübl.
Pardubice - Třinec 6:1on-line
Branky: 19. Zohorna, 26. Sýkora, 30. Somík, 46. Kočí, 50. Starý 59. Cetkovský - 45. Malec.
Plzeň - Sparta 1:3on-line
Branky: 25. Modrý - 37. Podlešák, 50. Vykoukal, 60. Broš.
Brno - Karlovy Vary 1:2on-line
Branky: 18. Erat - 12. Kumstát, 14. Čutta.
Dvojice pro předkolo play-off
Slavia Praha - Litvínov
Liberec - České Budějovice

Reklama