Hlavní obsah

Znojmo otočilo vývoj zápasu na ledě Pardubic

PARDUBICE

Hokejisté Znojma potvrdili své vedoucí postavení v extralize i na ledě Pardubic. Orli porazili tým Moelleru 3:2, když se jim povedl podobný obrat jako Pardubicím v minulém kole na ledě Slavie. Hráči Znojma prohrávali 0:2, ale třemi góly duel otočili a připsali si pátou výhru za sebou.

Článek

Domácí, kterým se do sestavy vrátil Kolář, ale kvůli zranění na Slavii z ní vypadl Blažek, začali velmi zostra a v úvodních minutách zcela zatlačili Znojmo do defenzívy. Hosté náporu čelili jen za cenu faulů a na začátku 8. minuty za to byli potrestání. Koukalova řada přesilovku sehrála zcela bez chyb a po vyloučení Selingra otevřel skóre Čaloun.

Pardubičtí měli stále velkou převahu, Orli se spoléhali na nebezpečné brejky, naráželi však na koncentrovanou hru domácí obrany. Znojmu se nevedlo ani v přesilovkách a v 15. min. měli štěstí, když v oslabení nedotáhli Kolář s Koukalem slibný únik do úspěšného konce. V poslední minutě této třetiny se blýskl Lašák perfektním zákrokem při střele Němečka.

Lašák měl hodně práce

Do druhé části vstoupili hosté s větším důrazem a prakticky celou dvacetiminutovku měli více ze hry. Zatímco Trvaj si připsal jen devět zásahů, Lašák jich měl sedmnáct. A byl to právě pardubický brankář, který držel svoje spoluhráče nad vodou. Znojmo důraznou hrou nedávalo pardubickým hráčům příliš prostoru. Přesto šli domácí do dvoubrankového vedení. Pomohla jim k tomu čtvrtá přesilovka, kterou využil vteřinu před návratem Selingra Píša dělovkou od modré.

K první brance Znojma pomohla také početní výhoda. Dvanáct vteřin před koncem druhé třetiny vstřelil kontaktní gól Erat, který z otočky překonal pardubického brankáře. A hned po pětadvaceti vteřinách třetí části utkání stejný hráč smazal náskok Pardubic, které se stále nemohly dostat do tempa. Domácím v přemíře snahy vázal kombinace a přesnost přihrávek, což nahrávalo soupeři. Ten pokračoval v důrazné hře a vyplatilo se mu to. Ve 49. zcela nekrytý Dopita prostřeli Lašáka a strhnul vedení na stranu svého týmu.

Vysunutá obrana Znojma nedovolovala hráčům Moelleru dostat se do blízkosti Trvajovy branky a se střelami od modré si brankář Orlů snadno poradil. Domácím nevyšel ani závěrečný nápor, který zbrzdilo vyloučení Havíře v 58. minutě.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Čaloun (Kolář), 27. Píša (P. Sýkora) - 40. Erat (Čakajík), 41. Erat (Dopita), 49. Dopita (Bičánek). Rozhodčí: Minář - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 8362.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, A. Novotný, Snopek, M. Čech, Čáslava - P. Sýkora, Rolinek, M. Hlinka - Ondřej, Tvrdík, Andrašovský - Čaloun, Koukal, Kolář - Fořt, Roubík, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Mojžíš, Čakajík, Kotaška, Šmach, od 21. navíc Jareš - J. Svoboda, Pucher, M. Růžička - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: