Hlavní obsah

Ztráta je velká, nesmíme kalkulovat a musíme vyhrát, uvědomuje si kapitán Trávníček situaci Litvínova

Litvínov

V obtížné situaci se ocitli hokejisté Litvínova. Dvě kola před koncem bojů v play out v extralize nemají definitivní záchranu ve svých rukou, naopak jim reálně hrozí pád do baráže o udržení. Bodovali sice ve všech čtyřech zápasech ve skupině o umístění, ale z celkového pohledu to je nedostačující. Uvědomuje si to i kapitán mužstva Michal Trávníček.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Litvínovský kapitán Michal Trávníček v diskuzi s rozhodčími.

Článek

Jedna prohra po samostatných nájezdech v Pardubicích a tři výhry, z toho dvě za dva body. Co říkáte na tuto dosavadní litvínovskou statistiku v play out?

Za stávajícího vývoje to nestačí. Aspoň něco pozitivního v tom je, na čem by se dalo stavět, ale měli jsme bodovat častěji už předtím. Když se však podívám na tabulku, tak nás mrzí, že jsme vyhráli za tři body v sezóně jen jedenáct zápasů. Bylo tam dost výher v prodloužení nebo na nájezdy, ale to je pořád málo.

V neděli 20. března od 15.30 hodin vás čeká zřejmě nejdůležitější utkání sezóny. Jen tříbodový zisk v duelu s Pardubicemi ponechá Litvínovu naději na únik před baráží. Jak se k tomu stavíte?

Ztráta na dvanácté Pardubice je bohužel velká. Prostě už nesmíme kalkulovat, nýbrž jít do zápasu s tím, že potřebujeme soupeře porazit. Utkání bude mít náboj. A teprve když to zvládneme, můžeme uvažovat nad tím, že se uvidí, jak to nakonec dopadne v posledním kole play out.

S čím tedy půjdete do finiše sezóny?

Chceme odehrát všechny zápasy naplno.

Jak hodně vám chybí zraněný útočník Viktor Hübl? Navíc minule odstoupil i Peter Jánský.

Jsou to oba střelci. Viktorovi se v loňské sezóně i v té letošní dařilo dávat góly. Už v průběhu soutěže absentoval nějaký čas pro zranění, teď znovu z toho vypadl. Musíme se snažit nahradit opory bojovností. Asi nemůžeme čekat, že budeme vyhrávat na čtyři nebo pět vstřelených branek. Spíš se musíme zaměřit na to, abychom dokázali uspět na jeden nebo dva góly.

Reklama

Související témata: