Hlavní obsah

Zůstalo jen u slov v kabině, mrzela Rulíka další prohra Litvínova

Litvínov

Z nelichotivé předposlední pozice v tabulce nastoupí hokejisté Litvínova ve čtvrtek 28. prosince k extraligovému duelu v Mladé Boleslavi. A to i proto, že nezvládají domácí zápasy tak jako minule proti Třinci (2:5).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Litvínova Radim Rulík.

Článek

Litvínovský trenér Radim Rulík si postěžoval na malý důraz svých svěřenců. „Chtěli jsme hrát daleko agresivněji, bohužel zůstalo jen u slov v kabině. Přitom za stavu 2:2 bylo otázkou času, kdo dá třetí gól, který určí ráz zápasu. Byl to Třinec, navíc při naší přesilovce," litoval kouč ztráty. Mrzely ho nedostatky ve všech herních činnostech. „Prostě jsme zaspali v obranném pásmu a nebyli jsme ani efektivní v útoku. Proti tak ofenzivně laděnému soupeři jako je Třinec, musíme hrát vyvážený hokej. To nám chybělo," poukázal Rulík na výsledkový nezdar.

První gól Litvínova do sítě Ocelářů vstřelil František Gerhát. Měl však z něj pramalou radost. „Doma potřebujeme vyhrávat a bodovat. Místo toho ztrácíme zápasy, s Třincem jsme jej odehráli katastrofálně," dával najevo zklamání.

V čem byl podle něj největší problém? „Uděláme chybu, začneme se bát a přijdou další herní okénka. Z toho pramení narůstající nejistota v obranném pásmu. Ztratili jsme spoustu puků. Hrajeme nezodpovědně dozadu," pitval herní neduhy.

Gerhát litoval prohry i kvůli fanouškům. „Lidi mají o vánočních svátcích větší volno a těší se na hokej. Chtěli jsme vyhrát i pro ně. Bohužel nebyli s nám spokojeni. Je nám jasné, že při dalších domácích zápasech musíme něco změnit," dodal litvínovský útočník.

Reklama

Související témata: