Hlavní obsah

Jágr vrátil Omsk do čela KHL, čeští gólmani vychytali vítězství svých týmů

PRAHA/MOSKVA

Hokejový klub Avangard Omsk je zpátky v čele Kontinentální ligy (KHL), když v pondělním utkání vyhrál na ledě Chanty-Mansijsku 6:2. Gólem a dvěma přihrávkami k tomu přispěl i Jaromír Jágr, jeho spoluhráč Roman Červenka si připsal po gólu a asistenci. Brankáři Dominik Hašek a Jakub Štěpánek vychytali vítězství Spartaku Moskva, resp. Petrohradu.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Omsk vedl na ledě Chanty-Mansijsku po první třetině už o dvě branky, ale domácí dokázali ve druhé části vyrovnat. V závěrečné třetině ale hosté během deseti minut udeřili třikrát a dvakrát u toho byli čeští útočníci Omsku. Nejprve zvyšoval na 4:2 Jaromír Jágr a za dalších pět minut připravil ještě gólovou akci pro Romana Červenku. Omsk nakonec vyhrál 6:2 a v čele KHL má dvoubodový náskok před Ufou.

Nahoru tabulkou šplhá i Spartak Moskva a také zásluhou výkonů brankáře Dominika Haška. Ten sice v Novokuzněcku inkasoval třikrát, ale jeho tým nakonec vstřelil o jednu branku více a vyhrál. Z vítězství se radoval i Jakub Štěpánek z Petrohradu, kterému šanci na čisté konto překazil v Novosibirsku až domácí Drugov přesnou trefou pět minut před koncem zápasu.

Chanty-Mansijsk - Omsk 2:6
Branky: 26. Jemelejev, 33. Altarjov - 7. Kaljužnyj (Červenka, Jágr), 17. Šiškanov, 47. Averin, 52. Jágr, 57. Červenka (Jágr), 59. Kurjanov.
Novokuzněck - Spartak Moskva 3:4
Branky: 25. Golovin (V. Nedorost), 45. Zjuzin, 54. Musin - 6. a 39. Gubin, 42. Michajlov, 52. Budkin.
Chabarovsk - Čerepovec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 10. a 20. A. Nikulin - 14. Bardin, 32. Cvetkov, rozh. nájezd Trubačjov.
Novosibirsk - Petrohrad 1:2
Branky: 55. Drugov - 2. Afinogenov, 4. Višněvskij.

Reklama