Hlavní obsah

Češi se omluvili, že pokazili vzpomínku na Demitru

Bratislava

Slováci si stěžují, že jim Češi zkazili vzpomínku na zesnulého kapitána hokejové reprezentace Pavla Demitru. Na bratislavské utkání s Českem si totiž jejich reprezentace dala vyrobit speciální kolekci dresů s podobiznou Demitry. Ty ale nemohla použít, protože byly bílé barvy a Češi si do Bratislavy přivezli rovněž jen bílé dresy.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slováci museli utkání odehrát v modrých dresech. Vzpomínku na Demitru pokazila chyba Čechů..

Článek

Diváci si už na rozbruslení všimli, že oba týmy mají bílé dresy. Slovenský obránce Andrej Sekera přiznal, že i slovenské hráče to zaskočilo. „Po rozbruslení jsme se museli převléknout do našich běžných modrých dresů. Je to velká škoda, protože ty na počest Paľa Demitry byly moc hezké a celá vzpomínka na něj mohla vyznít ještě lépe,“ řekl hráč Buffala Sabres deníku Nový čas. Před utkáním byl totiž Pavol Demitra uveden do Síně slávy slovenského hokeje.

„Češi přijeli pouze s bílou sadou dresů, i když původní dohoda byla, že budou hrát v červených,“ uvedl marketingový ředitel slovenského svazu Rastislav Antala. Vedení české výpravy chybu okamžitě přiznalo a omluvilo se. „Chyba se stala jednoznačně na naší straně. Chceme se omluvit slovenským hokejovým fandům i rodině Pavla Demitry,“ řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Slovenský tým nastoupí ve speciálních dresech vyrobených na památku Pavla Demitry na jednom z utkání turnaje Škoda Cup, který se hraje příští týden v Bratislavě.

Reklama

Související témata: