Hlavní obsah

Pittsburgh rozstřílel Carolinu a je krok od finále

RALEIGH

Hokejisté Pittsburghu zvítězili v třetím semifinále Stanleyova poháru na ledě Caroliny 6:2, vedou v sérii už 3:0 na zápasy a jediný krok jim zbývá k tomu, aby po roce znovu postoupili do finále.

Článek

Tučňáci vykročili za sobotním triumfem už v první třetině, kterou vyhráli 3:1. V její poslední minutě se v rozmezí 31 sekund trefili tahouni mužstva Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, jenž si v zápase připsal dva góly a jednu asistenci. Ruský forvard se tak během série s Carolinou trefil již šestkrát.

Další tři branky přidali hosté v třetí části. Nejprve v 52. minutě zvýšil na 4:2 Ruslan Fedotěnko, zbývající dva góly vstřelili v 59. minutě během 40 sekund Craig Adams a Bill Guerin.

Malkin v posledních devíti zápasech play-off zaznamenal 16 bodů a skóroval ve všech třech semifinálových duelech, Crosby si v uplynulých pěti utkáních připsal deset bodů.

Jen dva týmy v historii obrátily sérii za stavu 0:3

"Oni jsou podle všeho rozhodujícím faktorem v této sérii," podotkl útočník Caroliny Jussi Jokinen. "Musíme najít způsob, jak jejich jména vymazat ze statistiky střelců. Když dostaneme v zápase šest nebo sedm gólů, asi těžko můžeme pomýšlet na vítězství. To je prostě fakt," dodal Jokinen.

Účast ve finále si Pittsburgh může vybojovat už v úterý, kdy je na programu čtvrtý zápas. Proti Carolině mluví i historie - jen dva týmy dokázaly v dějinách NHLotočit stav série z 0:3 na 4:3. V roce 1942 se to povedlo Torontu, v roce 1975 pak New Yorku Islanders právě v sérii s Pittsburghem.

Semifinále play off NHL, Východní konference:
Carolina - Pittsburgh 2:6 (1:3, 0:0, 1:3)
Branky: 5. Cullen, 42. Samsonov - 7. a 20. Malkin, 20. Crosby, 52. Fedotěnko, 59. Adams, 59. Guerin. Střely na branku: 34:40. Diváci: 18 789. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: