Hlavní obsah

Výprasku Ottawy nezabránil ani Prusek

TORONTO

Hokejisté Toronta v sedmém utkání série 1. kola Stanleyova poháru s Ottawou už v první třetině rozhodli o tom, že Senátoři mohou začít plánovat na dovolenou. Třemi brankami před první přestávkou vyhnali Maple Leafs z branky Patricka Lalima, na střídajícího Martina Pruska vyzráli ještě jednou a po vítězství 4:1 rozhodli o konečném stavu série 4:3.

Článek

Ottawa si vylámala zuby na Torontu počtvrté z uplynulých pěti ročníků NHL. Loni se Senátoři svému katu vyhnuli a prošli až do konferenčního finále, kde podlehli pozdějším vítězům Stanley Cupu z New Jersey.

"Toronto je prostě velké sousto," prohlásil po utkání zklamaný bek Ottawy Wade Redden. "Maple Leafs jsou překážkou, přes kterou se nedokážeme přenést. Podívejte se třeba, jak se dokázali vyrovnat se zraněními. To je věc, která se nám nepodařila," hledal důvody vyřazení Redden. Toronto se ve druhém kole střetne s Philadelphií.

Čestný úspěch Varadi

Ottawu v rozhodujícím zápasu vůbec nepodržel gólman Patrick Lalime. V první části pustil z jedenácti střel tři laciné góly a od druhé třetiny poslal kouč Senátorů Jacques Martin raději Martina Pruska. Hned na začátku prostředního dějství navíc vykřesal jiskru naděje Václav Varaďa.

Útočnou snahu Ottawy ale brzdil skvělý Ed Belfour v brance Toronta, na začátku třetí třetiny navíc Maple Leafs díky gólu Bryana McCaba odskočili opět na rozdíl tří branek a skóre už si pohlídali.

Výkonu gólmana Toronta si všiml i kouč Ottawy. "Musím sportovně vyzvednou výkon Eda Belfoura. Měli jsme téměř dvakrát tolik šancí než soupeř, on byl ale nepřekonatelný. Myslím, že brankáři byli rozhodujícím článkem celé série," řekl Martin.

Vyřazením Ottawy se nabízí reprezentačnímu kouči Slavomíru Lenerovi další posila do útoku, Martin Havlát. Kouč národního týmu několikrát prohlásil, že by měl o služby šikovného forvarda zájem.

Play-off NHL - 1. kolo
Východní konference
Toronto - Ottawa 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky: 7. Kilger, 8. a 20. Nieuwendyk , 48. McCabe (Reichel) - 21. Varaďa. Zásahy brankářů: Belfour 37/36 - Lalime 11/8, Prusek 15/14.
Konečný stav série: 4:3 (zápasy 2:4, 2:0, 2:0, 1:4, 2:0, 1:2 pp, 4:1)
Dvojice pro 2. kolo
Východní konference
Tampa Bay - Montreal
Philadelphia - Toronto
Západní konference
Detroit - Calgary
San Jose - Colorado
Úvodní duely sérií se hrají ve čtvrtek 22. dubna, Tampa s Montrealem začíná 23. dubna.

Reklama

Související témata: