Hlavní obsah

Basketbalistky Brna přerušily sérii srdcem

VALENCIE

Nedobytná hala. Tento nápis si pod svůj název mohla dát hala Pabellón Fuente de San Luis. Včera by se ale musel sundat – brněnské basketbalistky jako první v sezóně dokázaly porazit hráčky Ros Caseres Valencie na jejich palubovce.

Článek

„Už první zápas nám ukázal, že se s nimi dá hrát a my do toho daly srdce,“ vysvětlovala nejlepší střelkyně zápasu Zuzana Žirková. Devítitisícová aréna byla plná sotva z poloviny, ale v závěru předvedli horkokrevní Španělé pořádný kotel. „Ale to bylo dobře. Čím větší je v hale hluk, tím lépe hraju,“ usmívala se Tamika Whitmoreová, která nasázela dvacet bodů.

Hráčky českého mistra v žádném případě nechtěly dopustit opakování porážky z prvního zápasu čtvrtfinále. „Už tehdy jsme si ukázaly, že se s nimi dá hrát, teď jsme to potvrdily,“ mnula si ruce Žirková. „To ony musely být nervózní, hrály doma a čekalo se od nich vítězství,“ říkala slovenská střelkyně.

Basketbalistky v hledišti hnala i česká atletická minivýprava, kterou tvořil realizační tým, výškařka Straková a běžci Hejnová s Holušou, povzbuzování řídil v Brně žijící skokanský trenér Pogány. „Překřičet Španěly nemohli, ale viděli jsme je,“ hlásila Žirková a už přemítala, jak basketbalistky stráví středeční noc. „Asi nějaké šampaňské padne a pak se uvidí,“ spiklenecky se usmívala.

Reklama

Související témata: