Hlavní obsah

Nejlepší tým základní části NBA Detroit je na pokraji vyřazení

NEW YORK

Na pokraji vyřazení z play-off NBA jsou už oba loňští finalisté. Zatímco obhájci ze San Antonia ve středu odvrátili první mečbol Dallasu nejtěsnější možnou domácí výhrou 98:97, před vlastními diváky se do svízelné situace dostal nečekaně i nejlepší tým základní části Detroit, který prohrál s Clevelandem 84:86.

Článek

V obou případech budou papíroví favorité odvracet vyřazení v pátečních šestých zápasech na palubovkách soupeřů.

Detroit prohrál s Clevelandem potřetí za sebou, ale poprvé na domácím hřišti. Vítězný koš mu vstřelil LeBron James, autor 32 bodů, před tím na druhé straně Ben Wallace neproměnil dva trestné hody za stavu 84:84.

"Takový je basketbal. Oni nejsou žádní zlí velcí vlci a my nejsme žádná tři malá prasátka," odmítl James označit výsledek za senzaci. "LeBron hrál neuvěřitelně a ostatní strhnul. Získali sebevědomí. Série ale není u konce, my se teď jen musíme vrátit ke hře, kterou jsme produkovali v celé sezoně," uvedl kouč Detroitu Flip Saunders.

Jeho svěřenci, finalisté z posledních dvou sezón, sázejí na zkušenosti z vyřazovací časti. Ve stejné situaci byli i předloni, kde měla jejich série s New Jersey v konferenčním semifinále totožný průběh, ale nakonec slavili titul. "Pořád mě to nevzrušuje, protože vím, co je v našich silách. Tohle jsme už zažili," uvedl za všechny rozehrávač Chauncey Billups.

Mezi San Antoniem a Dallasem rozhodl podruhé v sérii pouhý bod rozdílu, jednou to bylo o dva a jednou se hrálo prodloužení. V úterý padl poslední koš zápasu už minutu a 59 sekund před koncem zápasu, a to po trestném hodu Manua Ginobiliho. "V téhle sérii je životně důležitá každá akce," řekl dallaský rozehrávač Jerry Stackhouse a Ginobili jeho slova potvrdil. "Ukazuje se, jak jsou tahle mužstva vyrovnaná. Je neskutečné, jak může jediná střela, doskok či sebraný míč rozhodnout zápas. S tímhle vědomím ale hrajeme celou sérii," řekl olympijský vítěz z Argentiny.

Spurs táhl Tim Duncan s 36 body, když proměnil svých dvanáct úvodních střel. Hlavní oporou Dallasu byl s jednatřiceti Dirk Nowitzki, jemuž ale vypadlo z obroučky dopíchnutí míče v závěrečné sekundě zápasu. "Možná jsem měl míč chytit a vystřelit. Ale tím jsme ten zápas neprohráli, měli jsme dřív jiné šance," řekl Nowitzki. "Nečekali jsme, že je tady převálcujeme. Jsou to mistři světa a vědí moc dobře, co dělat," dodal Stackhouse.

Play-off NBA - 2. kolo
Západní konference
San Antonio - Dallas 98:97 (stav série 2:3)
Východní konference
Detroit - Cleveland 84:86 (stav série 2:3)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.