Hlavní obsah

Úřadující volejbaloví mistři z Budějovic věří v medaili

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice vstupují do extraligové sezony jako úřadující šampióni a věří, že znovu budou útočit na nejvyšší mety. Jihočeský klub čeká navíc Liga mistrů, v níž se ve skupině A utká s řeckým Iraklisem Soluň, AS Cannes z Francie a italským Cuneem.

Článek

Před čtvrtečním startem extraligy nechybí budějovickým volejbalistům sebevědomí. "Cítím, že sebedůvěra hráčů oproti loňsku zdravě narostla," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Petr Brom. Jeho slova potvrdil kapitán Stanislav Pochop. "Budeme znovu mezi prvními třemi," prohlásil.

Trenér Brom, který loni dovedl své svěřence k titulu, má k dispozici prakticky stejný kádr. Do Příbrami odešel jen druhý nahrávač Ulč. "Na tomto postu ho nahradí odchovanec klubu Pražák," připomněl Brom talentovaného mladíka, který je vnukem bývalého populárního českobudějovického hokejového útočníka a trenéra.

Vysoko má hrát Opava, Liberec a Kladno

Kouč si pochvaluje kvalitní přípravu a od extraligy očekává velkou vyrovnanost. "Vysoko míří Opava, špatně nebude hrát Liberec, poslední slovo neřeklo ani Kladno. I my bychom chtěli být ve špičce," uvedl. Jihostroj rozehraje extraligu před domácími fanoušky ve čtvrtek, kdy přivítá nováčka ČZU Praha.

Do Ligy mistrů vstoupí Jihočeši 17. října domácím utkáním s Cuneem. "Nebudeme favority, ale chceme vyhrát," řekl Pochop a tím, že hráči příležitost hrát Ligu mistrů berou prestižně. "Fakt, že jsme nejlepší klubovou soutěž kontinentu přihlásili, je i formou odměny pro hráče, kteří mají šanci ukázat se před evropskými trenéry a manažery," dodal nový prezident klubu Jan Diviš.

Reklama

Související témata: