Hlavní obsah

Massa dostal od FIA svolení k testování formule

SUZUKA

Rekonvalescence pilota Ferrari Felipeho Massy pokročila natolik, že Mezinárodní automobilová federace FIA udělila brazilskému jezdci svolení k testovacím jízdám. Massa může po kladném posouzení žádosti italského týmu řídit předloňský model formule. Federace to oznámila v dějišti dnešní japonské Grand Prix v Suzuce. Za normálních okolností je testování v průběhu sezony zakázáno.

Foto: Viktor Veres, Reuters

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa po propuštění z nemocnice v Budapešti, kde strávil devět dnů po zranění hlavy při Velké ceně Maďarska.

Článek

Až v nejbližších dnech bude rozhodnuto, kdy na Massovy jízdy dojde. Šéf týmu Stefano Domenicali ale vyloučil, že by jezdec startoval za dva týdny v domácí Velké ceně Brazílie.

Osmadvacetiletý Massa neseděl ve formuli od 25. července, kdy mu při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska prorazila lebku nad levým okem pružina, která vyletěla z monopostu jiného Brazilce Rubense Barrichella. Po několika operacích už se zotavil a nyní pracuje na fyzické kondici, absolvoval také první jízdy v motokáře.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.