Hlavní obsah

Massa se po operaci lebky podle Barrichella dobře zotavuje

RIO DE JANEIRO

Pilot formule 1 Felipe Massa se bez potíží zotavuje ze zranění hlavy, které utrpěl při Velké ceně Maďarska. Podle krajana a jezdce stáje Brawn GP Rubense Barrichella se už nemůže dočkat, až mu lékaři dovolí opět usednout do kokpitu formule.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Zraněný pilot formule 1 Felipe Massa z Ferrari odchází z brazilské nemocnice do domácího léčení.

Článek

"Byl jsem u něj celé odpoledne a je na tom dobře. Měl dobrou náladu, je pořád stejný jako dřív, díky bohu," citovala agentura Reuters Barrichella, který navštívil pilota Ferrari v jeho domě v Brazílii.

Massu před třemi týdny při kvalifikaci v Maďarsku zasáhla do hlavy pružina, které odletěla z Barrichellova vozu, a pilot poté čelně naboural do bariéry z pneumatik. V Budapešti okamžitě podstoupil operaci zlomené lebky. Kdy, a pokud vůbec, se Massa vrátí k závodění, lékaři zatím neprozradili. "Musíme být trpěliví. Nejdřív se musí stoprocentně uzdravit. Určitě se chce ale vrátit," uvedl Barrichello.

Loňského vicemistra světa měl ve Ferrari nahradit sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, toho však do formule nepustil zraněný krk. Příští víkend ve Velké ceně Evropy ve Valencii tak do monopostu usedne testovací pilot Luca Badoer.

Reklama

Související témata: