Hlavní obsah

Red Bull nechce Coultharda

PRAHA

Naděje Davida Coultharda na angažmá v příštím ročníku mistrovství světa formule 1 dostala výraznou ránu. Skotský pilot doufal, že po ochodu z týmu McLaren by se pro něj mohlo najít místo ve stáji Red Bull (bývalý Jaguar). Podle nového vlastníka týmu ale pro třiatřicetiletého 'veterána' není místo.

Foto: Tap/HOCHZWEI

Davidu Coulthardovi pomalu mrzne úsměv na rtech, angažmá pro příští sezónu je hodně nejisté.

Článek

Šéf týmu Tony Purnell před nedávnem prohlásil, že stáj osloví několik jezdců. "David se svými zkušenostmi bude na seznamu," řekl. Nový majitel stáje, rakouský miliardář Dietrich Mateschitz je ovšem jiného názoru. "Coulthard v našem výběru nefiguruje," uvedl vlastník společnosti Red Bull v rozhovoru pro německý list Bild am Sonntag.

Místo ve stáji Red Bull má pro příští sezónu jisté Rakušan Christian Klien, jemuž prodloužení letošního kontraktu tým nabídl ještě před změnou majitele. "Klien si zaslouží dostat šanci i v příští sezóně," řekl Mateschitz na adresu nováčka šampionátu, který byl mnohými odborníky hodnocen jako objev roku.

Kdo mladého Rakušana doplní je zatím ve hvězdách. "Tento týden s námi budou testovat Vitantonio Liuzzi a Björn Wirdheim. Liuzzi má určitě šanci vybojovat přinejmenším místo testovacího jezdce," nastínil Mateschitz šance letošního vítěze mezinárodního mistrovství formule 3000.

Tým nicméně pokukuje i po bývalém jezdci stáje Jordan Nicku Heidfeldovi z Německa. "O Nicka se skutečně také zajímáme, problém je ale v tom, že o něm uvažují i v týmu Williams," uzavřel Mateschitz.

Reklama

Související témata: